Annonce
Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Tag både bedsteforældre, konen og alle børnene under armen og gå en tur på stadion. Så støtter I AGF i kampen for nå slutspillet - og endnu vigtigere er du med til at sikre, at også de fattigste kan få en god jul.

Generelt er det for århusianere og østjyder altid en god idé - enkelte vil mene en pligt - at lægge vejen forbi Ceres Park og støtte Byens Hold, når AGF kæmper om point i Superligaen. Men denne søndag er der faktisk en endnu bedre grund til at komme på stadion, når Lyngby kommer på besøg klokken 14.

For der er meget mere end bare tre point til AGF på spil. I anledning af, at det er årets sidste hjemmekamp og meget snart er jul, er AGF gået sammen med seks lokale hjælpeorganisationer og Århus Stiftstidende i håb om, at kunne samle rigtig mange penge ind til julehjælp. Målet er at samle i alt en million kroner ind.

Et ambitiøst men også helt nødvendigt mål. Behovet for julehjælp har nemlig aldrig været større.

Annonce

For selv om økonomien generelt går aldeles glimrende i Danmark, så er der stadig en stor gruppe af vores medborgere, der bare aldrig er blevet en del af det økonomiske opsving, og som derfor ikke har råd til helt almindelige ting, som vi andre tager som en selvfølge. Det bliver ekstra tydeligt op mod jul, hvor dankortet gløder, og folk køber gaver og julemad for millioner.

Men for den fattigste del af befolkningen kan det "bare" at skaffe penge til en juleand eller små gaver til børnene være umuligt. De er derfor tvunget til at ty til julehjælp hos en af de organisationer, hvis de vil kunne fejre jul.

Desværre må organisationerne hvert år konstatere, at der ikke er penge nok til at hjælpe alle de, der søger om julepakker, men forhåbentlig kan AGFs projekt denne søndag være med til at skaffe endnu flere penge til julehjælpen.

De seks organisationer, som er med i projektet, er Børnenes Kontor, Røde Kors, Kirkens Korshær, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Hjemløse i Aarhus.

Og jo flere tilskuere, der kommer på stadion i morgen, jo flere penge går til organisationerne. For hver tilskuer, der møder frem til kampen, donerer AGF - ved hjælp fra klubbens sponsorer - mindst 100 kr. til julehjælp. Det gælder både for sæsonkortholdere, og for børnebilletter, hvor børn under 15 år kommer gratis til fodbold. Men skal målet om en million kroner til julehjælp indfries, kræver altså, at 10.000 tilskuere kommer til kampen.

Så derfor er der al mulig grund til at opfordre folk til at komme på stadion søndag eftermiddag. Tag både bedsteforældre, konen og alle børnene under armen og gå en tur på stadion.

Støt AGF i kampen for nå slutspillet - og endnu vigtigere vær med til at sikre, at også de fattigste kan få en god jul.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce