Annonce
Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Tag både bedsteforældre, konen og alle børnene under armen og gå en tur på stadion. Så støtter I AGF i kampen for nå slutspillet - og endnu vigtigere er du med til at sikre, at også de fattigste kan få en god jul.
Annonce

Generelt er det for århusianere og østjyder altid en god idé - enkelte vil mene en pligt - at lægge vejen forbi Ceres Park og støtte Byens Hold, når AGF kæmper om point i Superligaen. Men denne søndag er der faktisk en endnu bedre grund til at komme på stadion, når Lyngby kommer på besøg klokken 14.

For der er meget mere end bare tre point til AGF på spil. I anledning af, at det er årets sidste hjemmekamp og meget snart er jul, er AGF gået sammen med seks lokale hjælpeorganisationer og Århus Stiftstidende i håb om, at kunne samle rigtig mange penge ind til julehjælp. Målet er at samle i alt en million kroner ind.

Et ambitiøst men også helt nødvendigt mål. Behovet for julehjælp har nemlig aldrig været større.

For selv om økonomien generelt går aldeles glimrende i Danmark, så er der stadig en stor gruppe af vores medborgere, der bare aldrig er blevet en del af det økonomiske opsving, og som derfor ikke har råd til helt almindelige ting, som vi andre tager som en selvfølge. Det bliver ekstra tydeligt op mod jul, hvor dankortet gløder, og folk køber gaver og julemad for millioner.

Men for den fattigste del af befolkningen kan det "bare" at skaffe penge til en juleand eller små gaver til børnene være umuligt. De er derfor tvunget til at ty til julehjælp hos en af de organisationer, hvis de vil kunne fejre jul.

Desværre må organisationerne hvert år konstatere, at der ikke er penge nok til at hjælpe alle de, der søger om julepakker, men forhåbentlig kan AGFs projekt denne søndag være med til at skaffe endnu flere penge til julehjælpen.

De seks organisationer, som er med i projektet, er Børnenes Kontor, Røde Kors, Kirkens Korshær, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Hjemløse i Aarhus.

Og jo flere tilskuere, der kommer på stadion i morgen, jo flere penge går til organisationerne. For hver tilskuer, der møder frem til kampen, donerer AGF - ved hjælp fra klubbens sponsorer - mindst 100 kr. til julehjælp. Det gælder både for sæsonkortholdere, og for børnebilletter, hvor børn under 15 år kommer gratis til fodbold. Men skal målet om en million kroner til julehjælp indfries, kræver altså, at 10.000 tilskuere kommer til kampen.

Så derfor er der al mulig grund til at opfordre folk til at komme på stadion søndag eftermiddag. Tag både bedsteforældre, konen og alle børnene under armen og gå en tur på stadion.

Støt AGF i kampen for nå slutspillet - og endnu vigtigere vær med til at sikre, at også de fattigste kan få en god jul.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce