Annonce
Aarhus

Støtte til Den Gamle By passerer en milepæl

Snart bliver der musik igen i Den Gamle By, men museet mangler stadig penge, selv om indsamlingen er nået over halvanden millioner kroner. Foto: Kim Haugaard
Men direktør Thomas Bloch Ravn er meget i tvivl om nytten fra hjælpepakkerne.

AARHUS: Den private indsamling til Den Gamle By har passeret endnu en milepæl. Beløbet er netop kommet over halvanden million kroner.

Præcist var beløbet midt på søndagen 1.507.436 kroner, oplyser Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By.

Men samtidig advarer han om truende skyer i horisonten, som han udtrykker det.

For selv om der er kommet hjælpepakker til kulturen, og finansminister Nicolai Wammen ringede til museumsdirektøren en sen aften og fortalte om en af dem, tvivler Thomas Bloch Ravn stadig på, at det århusianske købstadmuseeum kan få del i de penge, der bliver delt ud.

Samtidig med, at han på Facebook takker for de mange donationer, gør han opmærksom på, at "den store og brede opbakning bliver stadig vigtigere i takt med, at vi desværre oplever, at Den Gamle Bys adgang til de politisk udmeldte hjælpepakker bliver vanskeligere. Den ene dag er der det ene benspænd, den næste er der et andet."

- For eksempel tyder alt på, at Den Gamle Bys udbytte af hjælpepakken, der skal yde kompensation for faste omkostninger, bliver et stort rundt 0. Påskedag havde vi ellers et videomøde med kulturministeren og en række embedsmænd, som forsikrede, at vi kunne få glæde af denne hjælpepakke. Men indtil videre tyder intet på det. Det ser desværre også ud til, at lønkompensationen til Den Gamle By skrumper mere og mere, skriver Thomas Bloch Ravn.

Han mener, at museet derfor må sætte lid til den kompensationsordning for særligt nødlidende kulturinstitutioner, som blev vedtaget lørdag 18. april - det var den, Nicolai Wammen ringede om. Formålet med hjælpepakken er at ”spænde et ekstra sikkerhedsnet ud under særligt nødlidende kulturinstitutioner”.

- Politikernes intentioner er i hvert fald ikke til at tage fejl af, siger Thomas Bloch Ravn.

Her kan du støtte

  • Facebook-gruppen hedder "For alle os som vil redde Den Gamle By".
  • Man kan støtte museet på to numre på Mobilepay: 83 21 96 og 39 557 samt på kontonummer 4387 3627456557.
    Indsamlingen er startet af den 32-årige mor til to, Winnie Dürr Bang fra Silkeborg.
  • Facebookgruppen har 14.500 medlemmer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce