Annonce
Danmark

Støttepartier efter skrotning af Lindholm-plan: Sund fornuft

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
At stoppe planerne om et udrejsecenter på Lindholm har været et kardinalpunkt for Radikale Venstre.

Det meget omtalte planlagte udrejsecenter på Lindholm bliver ikke til noget. Det slår udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fast torsdag eftermiddag. Og det bringer glæde hos støttepartierne.

For Radikale Venstre har skrotningen af planerne været et afgørende punkt i valgkampen og støtten til den socialdemokratiske regering.

- Det er sund fornuft, og det er også, hvad vi havde regnet med. Jeg er glad for, at Mattias Tesfaye har erkendt, at det er spild af penge. Så selvfølgeligt er det slut med Lindholm som en ø, der skal huse mennesker.

- Nu kan vi bruge pengene på gode ting. Forebyggelse af kriminalitet og integration for eksempel, siger politisk ordfører for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen.

Mattias Tesfaye skriver om lukningen, at et udrejsecenter på Lindholm vil være uforholdsmæssigt dyrt. Og det er man enig i hos SF.

- Det er en kæmpe sejr for den sunde fornuft. SF har okset for at få skrottet det her pengespild, så det er dejligt at se, at ministeren lytter.

- Hele det her med, at det absolut skulle foregå på en ø, det var jo ren symbolpolitik, der kunne have kostet de danske skatteydere hundredvis af millioner kroner, skriver SF's udlændingeordfører, Carl Valentin, i en kommentar.

Enhedslistens Rosa Lund, udlændinge- og integrationsordfører, siger:

- Det er en god dag for Enhedslisten. Det er dejligt, at sådan et stykke pissedyrt symbolpolitik, det ryger i skraldespanden.

Både SF og Radikale Venstre siger, at der stadig er brug for at få kigget på, hvor udviste, kriminelle udlændinge skal bo og opholde sig.

- Vi synes heller ikke, at alle skal sidde på Kærshovedgård. For det er også utrygt.

- Vores bud er, at når familierne kommer ud af Sjælsmark, så kunne der blive plads der til nogen. Det vil være oplagt. Men der er også andre tomme centre, der kan bruges, siger Sofie Carsten Nielsen fortsætter:

- Der er meget symbolpolitik endnu, der skal fjernes. Men dette her var dog det mest hovedrystende eksempel på "gak-gak"-politik, der blev vedtaget, fordi Dansk Folkeparti ville have et symbol på en øde ø.

Enhedslistens Rosa Lund mener dog ikke som Radikale Venstre, at der er behov for et udrejsecenter til udviste, kriminelle udlændinge:

- Der er allerede et sted. Så vi må kigge på, hvordan vi løser problemerne der. Men vi skal huske på, at politiet siger, at der ikke er sket en stigning i anmeldelser omkring Kærshovedgård, siger hun og fortsætter:

- Så vi mener ikke, at der er et behov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce