Annonce
Erhverv

Stadig landmand: Jens Gammelgaard nyder jobbet

Jens Gammelgaard har ikke tænkt sig at stoppe som landmand, selv om han og sønnen har gennemført et generationsskifte. Arkivfoto: Morten Marboe

Hou: Jens Gammelgaard er formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, og hvis ellers medlemmerne vil det, så fortsætter han i organisationen. Det sætter generationsskiftet mellem ham og sønnen Allan Gammelgaard ikke en stopper for.

- Jeg vil godt på pension, men den har jeg udskudt. Jeg er ikke klar til at stoppe, og min hverdag er ikke forandret. Om det er i stalden, i gårdene eller på marken, så fortsætter jeg. Jeg kan lide mit job, siger Jens Gammelgaard.

Han og sønnen har i nogle år forberedt et generationsskifte, og med virkning fra 1. januar overtog Allan Gammelgaard deres fælles driftsselskab.

Men Jens Gammelgaard ejer stadig Gersdorfflund i Hou, hvor han bor med hustruen Susanne Gammelgaard, samt to gårde på Gosmervej og nogle ejendomme i Højby, der bliver brugt til udlejning. Desuden lejer han omkring 300 hektar jord ud til sønnen.

Annonce

Glade forældre

- Susanne og jeg er rigtig glade for, at de vil køre virksomheden videre, og vi forstår udmærket godt, at de vil have deres egen virksomhed. Det er et par år siden, de begyndte at snakke om at overtage, men jeg er ikke klar til at stoppe. Som Allan sagde: "Nu er du seniorrådgiver, far", siger Jens Gammelgaard.

Han og Susanne Gammelgaard er begge med som medarbejder på hjemmesiden for Gammelgaard Agro, som sønnen har kaldt det nye driftsselskab. På sigt regner Jens Gammelgaard med, at sønnen også overtager Gersdorfflund og de øvrige ejendomme, men det er ikke noget, der haster.

- Og Gersdorfflund bliver det sidste, de overtager, siger Jens Gammelgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce