Annonce
Østjylland

Stadig mange brande i den knastørre høst

I øjeblikket er der fem-syv brande hver dag i politikredsen. Normalt plejer der at være to-tre i høstsæsonen, om ugen. Arkivfoto: Lars Rasborg

Det brænder for et godt ord i dette års høstarbejde, og det sker flere gange om dagen, at brandfolkene rykker ud for at slukke ild på markerne. Her er et døgns arbejde, set fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Annonce

Østjylland: Torsdag var der flere markbrande i Østjyllands Politikreds, og det er i øjeblikket mere reglen end undtagelsen. Hvor der i de normale travle uger om sommeren plejer at være to-tre markbrande i kredsen, så er der lige nu fem-syv stykker om dagen.

Torsdag klokken 13.47 opstod der en brand på en mark i Søften, det skete i området omkring Århusvej/Engdalsvej. Det var personer på en nærliggende fabrik, der opdagede ilden og ringede 112.

Klokken 14.26 meddelte politiets indsatsleder, at al synlig ild var slukket. Ilden nåede ikke at sprede sig til omkringliggende huse, ligesom ingen er kommet noget til i forbindelse med branden. Krydset Århusvej/Engdalsvej blev midlertidigt lukket af i forbindelse med slukningsarbejdet. Det blev dog hurtigt åbnet igen, da brandvæsnet havde branden under kontrol.

Ingen kom noget til i forbindelse med branden, der sandsynligvis opstod i forbindelse med noget høstarbejde, lyder det fra politiet.

Annonce

Ring med det samme

Derudover var der torsdag anmeldelse om flere lignende markbrande, det lykkedes at slukke hurtigt.

Klokken 15.05 på Oustrupvej i Auning, hvor der også var opstået brand i forbindelse med høstning. Her var meldingen, at landmanden havde styr på det og lykkedes med at slukke den selv. Brandvæsenet var dog på stedet for at sikre sig, at der ikke skete yderligere, oplyser politiet.

Blot 30 minutter senere, klokken 15.35, opstod der endnu en mindre brand på en mark i forbindelse med høsten. Denne gang på Grenåvej i Rønde. Flere personer var på stedet med vandkander, og det lykkedes dem selv at slukke branden.

Klokken 17.43 blev der anmeldt en voldsom markbrand på Nordre Kærvej i Balle. Den blev slukket af brandvæsenet, der roste landmanden for at have gjort alt, hvad han kunne for at undgå brand.

Klokken 19.49 var der anmeldelse om brand i nogle halmballer på Besservej i Tranbjerg på Samsø.

Fem minutter senere, klokken 19.54, var der brand på en fabrik i Ryomgård, som brandvæsenet lykkedes med at slukke.

Klokken 20.02 var der markbrand i forbindelse med høstsarbejde på Overskovvej i Alling ved Auning. Her fik landmanden fat i sin nabo, der med hjælp fra en rendegraver fik branden under kontrol.

Brandvæsen og politi opfordrer landmændene til at være ekstra opmærksomme på brand, når de høster. Og til at ringe 112, ligeså snart den opstår.

- Myndighederne kører hellere én gang for meget end en gang for lidt, lyder det fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce