Annonce
Sport

Stadiondebatten åbnet på ny

<p>Der var stort fremmøde til debatten om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen torsdag aften.</p>

Der blev diskuteret for- og imod, placering, arkitektur og finansiering, da Fan Trust Aarhus og Århus Stiftstidende lagde rammer til debatten om et nyt Aarhus Stadion.

Torsdag blev der igen sparket gang i debatten om et nyt fodboldstadion i Aarhus, da Fan Trust Aarhus og Århus Stiftstidende inviterede til stadiondebat. Slagets gang blev styret af journalist Søren Højlund Carlsen, og han lagde ud med at give ordet til direktør i Aarhus Elite, Jacob Nielsen, der, siden han tiltrådte i AGF, har forsøgt at kaste stadiondebatten op i luften i håb om, at nogle valgte at gribe den. Én af direktøren store anker er den omdiskuterede løbebane. Den vil han af med.

Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen

»Vores planer om et nyt stadion uden løbebane er på ingen måde en disrespekt af atletikken. Det handler om, at de faciliteter vi tilbyder vores tilskuere i dag ikke er gode nok,« sagde Jacob Nielsen.

Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen

Demografien i Aarhus gør, at der bør være grundlag for at fylde et nyt stadion med op til 20-24.000 tilskuere, mener direktøren. Dermed ikke sagt, at der skal være plads til 25- eller 30.000. Det vigtige er at få fyldt på lægterne.

Annonce

»Jeg siger ikke, at der skal være plads til 20.000 tilskuere, så hellere 15.000 og kunne melde udsolgt hver eneste gang,« sagde han.

Men hvor skal pengene komme fra? Ja, det havde Jacob Nielsen også et bud på.

»Jeg mener, at det er en kommunal opgave at skubbe processen i gang. Vores mulighed for at samle økonomi kunne være gennem en aktieemission. Og gør vi det, skal pengene ikke lukke huller, men bruges udelukkende til et stadion. Vores holdning er, at stadion skal blive for enden af Stadion Allé, men hvordan det skal gøres rent praktisk, ja det er en politisk beslutning.«

Og Jacob Nielsen fik også mulighed for at høre politikernes tanker. Byrådsmedlemmerne Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R) var nemlig mødt op og kom med deres meninger i forhold til planerne om et nyt stadion. Begge var de enige om, at der kommer et nyt stadion, men hvornår kunne de ikke svare på.

»Vi skal levere løsninger, der er behovsbestemt. Jeg tror på et nyt stadion, men spørgsmålet er hvornår. Jeg tror, at en af nøglerne er området omkring væddeløbsbanen. Deres aftale med kommunen løber til 2020, og kan vi få aktiveret de områder, tror jeg ikke at økonomien bliver den største bekymring. Èn ting er sikkert. Vi skal lære af byer som Herning og Horsens. Byer vi normalt ikke skal måle os med. For de rykker, mens vi træder vande,« sagde Bünyamin Simsek (V)

For at give et indblik i, hvordan et nyt stadion kunne se ud, havde arkitektfirmaet Friis & Moltke og tegnestuen Mauhaus givet hver deres bud. Her var den nuværende løbebane væk, mens der samtidig var tænkt i at gøre stadion mere lukket. Det skal være med til at gøre atmosfæren på stadion langt mere intens. Samtidig havde Mauhaus et forslag om at flytte travbanen ud til Vilhelmsborg, da det vil frigive en masse plads til parkering, i tråd med Simseks ønske om at udnytte arealerne omkring stadion bedre.

Som modvægt var direktør i Idrættens Analyseinstitut Henrik H. Brandt mødt op til aftenens debat. Han ville gerne udfordre AGF, arkitekterne og fansenes stædighed i forhold til et AGF i symbiose med bygningerne for enden af Stadion Allé.

»I virkeligheden er der ikke noget modsætningsforhold mellem AGF og løbebanerne. Vi har lige så meget brug for en vision for Aarhus Stadion som Danmarks mest indbydende, attraktive, innovative og travle venue for sport, motion og events, og der sker ikke noget, før vi får AGF til at koncentrere sig om fodbolden og lader andre komme til,« sagde Henrik Brandt.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med alzheimer forsvandt: Nu er hun fundet

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Sport

28 brændte afslutninger! - Et ekstremt uskarpt Aarhus United-hold gav sejren til overmagten fra Esbjerg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce