Annonce
Aarhus

Stadsarkitekten: Vi kan ikke stoppe udviklingen

Stephen Willacy diskuterer byudvikling med den amerikanske professor, Julian Brash. Arkivfoto

Stadsarkitekt Stephen Willacy påpeger, at der er grænser for, hvad man kan styre med kommunale love og regler, når en by udvikler sig.

Annonce

Aarhus: Stadsarkitekt Stephen Willacy forstår utrygheden i Latinerkvarterets Volden, hvor de fleste ejendomme er opkøbt af Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen.

Men han fastholder, at bydele over hele verden skifter karakter over tid. Og at det kan man ikke lave kommunal lovgivning imod.

- Vi kender det for eksempel fra New York, hvor kunstnerne rykker ind i et ofte slidt og billigt område, der bliver fyldt med liv og kreative kræfter. Det gør stedet eftertragtet, priserne stiger, det bliver mondænt, og så rykker kunstnerne videre til et nyt, uspoleret sted, forklarer han.

Det betyder dog ikke, at man bare skal se på og lade det ske.

Han påpeger, at kommunen har indskrevet i lokalplanen for Frederiksgade, Busgade og Hans Hartvig Seedorffstræde, at der ikke skal være flere bankaktiviteter. Simpelthen fordi kvarteret har brug for noget liv - også efter kl 16.

Kommunen har også set på udviklingen af Sydhavnen, der rummer et rigt kulturliv omkring Kulbroen og de nedlagte slagterihaller. Der er også værested og varmestue for byens hjemløse.

- Vi har i Sydhavnen i Aarhus truffet en beslutning om, at de socialt udsatte og kulturlivet skal bevares. Men vi skal også have noget erhvervsliv ind i den bydel, så området tilføres noget økonomi. Det ene kan ikke stå uden det andet, fastslår Stephen Willacy.

Han påpeger, at det nye bankdomicil i bunden af Jægergårdsgade bliver arbejdsplads for 600 mennesker, som samles der i et stort callcenter. Cirka 400 af dem er unge under 25 år.

- Det vil tilføre bydelen en masse liv, for de arbejder om eftermiddagen og ud på aftenen. Og de går ikke altid lige hjem, men skal have en kop kaffe eller en øl. De skal også have noget at spise, og det er godt for områdets mange små cafeer og spisesteder, mener stadsarkitekten.

Grafik: Nex
Volden Foto: Jens Thaysen
Volden Foto: Jens Thaysen
Volden Foto: Jens Thaysen
Annonce
Aarhus

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce