Annonce
AGF

Stages første seniortræner: Han kan blive en ny Delaney

Jens Stage gjorde kometkarriere i Brabrand. Den 16-årige spiller skulle blot bruge fem måneder på at spille sig på klubbens førstehold, der spillede i 2. division. Samtidig formåede han at blive topscorer på klubbens andethold, der spillede i Jyllandsserien. Arkivfoto: Ole Nielsen
Det er grundpakken, der har bragt Jens Stage langt, ifølge Brabrands træner, Tom Søjberg. Han fortæller om en spiller, der i al den tid han har kendt ham, trods modgang har taget nogle kæmpe skridt.
Annonce

FODBOLD: Det første seniorfodbold Jens Stage spillede var i Brabrand. Tom Søjberg, der er førsteholdstræner i Brabrand, spottede Stage på fodboldlinjen på Laursens Real, og spurgte ham, om han ikke skulle skifte U16-holdet i Lyseng IF ud med seniorbold i Brabrand. Søjberg havde set, at Stage kunne blive stor.

- Han manglede at få pudset nogle enkelte ting af, og han var lidt ung, men potentialet var stort, siger Tom Søjberg.

- Det var meningen, at han skulle spille på vores andethold og træne med førsteholdet i hele den første sæson. Men han gjorde det så godt, at vi gav ham debut allerede efter fem måneder. Samtidig blev han også topscorer på andetholdet, der spillede i Jyllandsserien, siger Søjberg.

Brabrandtræneren mener, at Jens Stage kan ende med at blive en ny Thomas Delaney. Ifølge Søjberg minder de to meget om hinanden i deres spil. Han mener, at de begge har en grundpakke, der er helt fantastisk. Og ifølge Søjberg, er det det Stage skal videreudvikle.

- Lige meget hvad Stage involverer sig i, så er det kvalitet. Det er ikke sådan, at det springer i øjnene, så man siger ”nøj, hvor kan han drible” eller ”nøj, hvor kan han heade, det er alle tingene han kan med et højt bundniveau.

- Det er sådan nogle spillere man som træner, gerne vil bygge sit hold op omkring. Når man har dem, så er der plads til dribleren og ham, der ikke løber så meget, siger Søjberg.

Annonce

Loyalitet og hårdt arbejde

Han mener, at det er hårdt arbejde, der har gjort Jens Stage til den spiller han er i dag. Ved den første seniortræning han var med til i Brabrand, var der flere af de etablerede spillere, der ikke troede på, at han kun var 16 år gammel. På samme måde havde han forberedt sig, før han skiftede til AGF.

- Ved den første løbetest han var med til i AGF, løb han klokken ud. Han havde bare forberedt sig vildt hårdt, siger Søjberg.

Træneren fortæller også, om en spiller, der er nede på jorden og som husker, hvad der har bragt ham til hvor han er i dag.

- Jens er ikke en, der glemmer folk, bare fordi det går ham godt. Jeg vil vædde med, at han stadig kommer til at snige sig forbi Aarhus Stadion, og han vil stadig ses med sine gamle venner fra Aarhus. Han glemmer ikke dem, der har været der undervejs, siger Søjberg og fortsætter:

- Og så har Jens været vant til modgang. Det kommer han også til at møde i FCK, fordi de er på et andet niveau. Men Jens kender kun et svar på modgangen, og det er at arbejde hårdt. Når han gør det, så plejer det at ende godt for ham. Sådan har det både været i Brabrand og AGF, slutter træneren.

En del af transfersummen for Jens Stage kommer til at tilfalde Brabrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-Karakterer: Erlykke og Mortensen førte an i stærk offensiv præstation

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce