Annonce
Aarhus

Stak af fra politiet og påkørte kvindelig cyklist: Vanvidsbilist kan nu vinke farvel til bilen og goddag til fængselscellen

Lyskrydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen er et farligt kryds at færdes i som blød trafikant. De senere år har to kvinder mistet livet til vanvidsbilister og i december 2020 var en kvindelig cyklist tæt på at lide samme skæbne, da hun blev påkørt af en bilist på flugt fra politiet. Fredag fik han sin dom ved Retten i Aarhus. Foto: Flemming Krogh
En 21-årig bilist blev fredag dømt for en lang række overtrædelser af både færdsels- og straffeloven, da han stak af fra politiet i det vestlige Aarhus.

AARHUS: En 21-årig mand blev fredag ved Retten i Aarhus dømt for i alt 10 overtrædelser af færdselsloven og fire overtrædelser af straffeloven i forbindelse med sin kørsel, hvor han i den vestlige del af Aarhus først staf af fra politiet og efterfølgende blandt andet påkørte en 48-årig kvindelig cyklist.

Herudover blev han dømt for nogle tidligere færdselsforseelser og et mindre tyveri. Dommen lød samlet set på halvandet års fængsel, hvoraf cirka et halvt år var en reststraf fra en tidligere dom. Derudover fik han 10 års ubetinget frakendelse af førerretten, og hans bil blev konfiskeret.

Uheldet skete 4. december 2020 kort før klokken 16.30 i forbindelse med en eftersættelse. En patrulje fra Østjyllands Politi havde kort forinden i krydset ved Viborgvej/Åby Ringvej observeret en bil, der kørte hasarderet, og blandt andet kørte over for rødt lys i krydset. Patruljen satte efter bilen, hvilket fik føreren til at sætte farten yderligere op. Bilen fortsatte sydgående ad Åby Ringvej og forbi krydset ved Jernaldervej og Bautavej.

Annonce

Da bilen nåede til krydset ved Edwin Rahrs Vej, kørte føreren pludselig over i modsatte kørselsretning og efterfølgende op på fortovet og cykelstien, hvor den 48-årige kvindelige cyklist blev ramt. Herefter fortsatte bilen fra cykelstien og videre sydpå af Åby Ringvej, indtil den drejede til højre ved Globus1, hvor den ramte en lygtepæl og kørte ind over et græsareal. Her blev bilen efterladt, og føreren var forsvundet fra stedet, da politiets patrulje ankom.

Nægtede at have kørt bilen

Det lykkedes dog politiet at finde frem til, hvem der havde kørt bilen, og den 21-årige mand blev dagen efter anholdt og efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør. Her nægtede han at det var ham der havde ført bilen, og derfor er en stor del af politiets efterforskning gået med at fastlægge, hvem der sad bag rattet.

- Der har været tale om en rigtig god og grundig efterforskning, hvor man blandt andet fandt den 21-åriges DNA på airbaggen ud for førersædet. Derudover fik man fat i et vidne, der kunne tilbagevise forklaringen om, at en anden skulle have ført bilen. Og da den 21-årige i øvrigt ikke har villet oplyse, hvem han mente havde ført køretøjet, valgte retten at tilsidesætte hans forklaring som utroværdig, forklarer senioranklager Jakob Beyer.

Annonce

Fængsel, frakendelse og konfiskeret bil

Den 21-årige mand var i forvejen frakendt førerretten.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, der afspejler, at der er tale om en særdeles alvorlig forbrydelse, hvor den 21-årige med sin kørsel har udvist manglende ansvarlighed og tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Han har kørt på en særlig hensynsløs måde, hvilket resulterede i et alvorlig trafikuheld med alvorlig personskade til følge, siger Jakob Beyer.

Den 21-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Han har siddet varetægtsfængslet siden 6. december og er fortsat fængslet efter dom.

Den 48-årige kvindelige cyklist fik alvorlige kvæstelser som følge af færdselsuheldet og er fortsat sygemeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce