x
Annonce
Aarhus

Stak samlever med kniv mere end 20 gange: 60-årig sigtet for forsøg på manddrab

Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt

AARHUS: En 60-årig århusianer bliver tirsdag kort før middag i grundlovsforhør i retten i Aarhus varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i 4 uger.

Den 60-årige blev fremstillet in absentia, det vil sige han var ikke tilstede, da han en læge havde vurderet, at manden var psykotisk, og derfor kun burde opholde sig på en psykiatrisk afdeling.

Ved grundlovsforhøret start blev der anmodet om lukkede døre, men inden nåede anklageren at læse sigtelse op.

Manden er sigtet for forsøg på manddrab ved natten til tirsdag at have stukket sin 61-årige kvindelige samlever med kniv ikke under 20 gange. Samleveren blev blandt andet stukket i hoved, nakke, skuldre, ryg og bryst. Overfaldet skete i parrets lejlighed på Rydevænget i Aarhus V omkring klokken 3.00.

Det var en beboer i opgangen, der alarmerede politiet, da kvinden søgte tilflugt hos hende. Politiet kom hurtigt til stedet og fik anholdt den 60-årige mand, som stadig befandt sig i sin lejlighed.

Den 61-årige kvinde blev kørt til behandling på hospitalet. Hun er fortsat indlagt, men er ifølge Østjyllands Politi uden for livsfare.

Kendelsen blev ikke kærret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frederiksen overvejer at genåbne Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live: Mette Frederiksen overvejer at genåbne Danmark efter påske: - Meget hviler stadig på danskernes skuldre

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce