Annonce
Debat

Stakkels september

Til avisens blog22062012Foto: Martin Ballund

Jeg elsker sommeren. Elsker! Og det er der egentligt ikke noget spændende i... For er der ret mange, der ikke gør det? Lidt som at sige, at hundehvalpe og babyer er nuttede, og myg og telefonsælgere er stærkt belastende. Men altså... bare tæer på græsset, lange aftener, lyse nætter, ferie, fornemmelsen af mere tid og alle muligheder er åbne og bare.... aaaaahhhh!

Og så med ét sker der et eller andet med luften, og man ved, at nu var det det. Badebassinet har været fyldt sidste gang. Bikinien kommer bagerst i skabet, og sommerkjolerne hænger der og griner. Næsten hånligt. Ha! Glem alt om os, vi går i vinterhi! Næsten fornærmet - var det alt, du skulle med os? Og hva´ så nu?

Og så er det, man minder sig selv om, at september også kan være varm og mild, og husker på alle de gange man gik tur i september og kom hjem med røde kinder og trøjen om skuldrene. Skriver også på listen over ting, der kan virke opmuntrende i en begyndende "sommeren er væk, og den forsvandt endnu en gang hurtigere, end man kunne nå at stave til strandtaske"-krise, at der er MASSER af muligheder for at grille, selvom solen ikke står helt så højt på himlen.

Og at picnic-kurven da OVERHOVEDET ikke behøver at blive pakket væk, selv om skovbunden bliver en anelse mere kølig og fugtig. Det er bare noget med at have det rigtige tøj og et godt, varmt tæppe, ikke? Altså, livet er jo ikke slut, fordi august skulle noget andet, vel? Vel? Og det der med, at ferien er slut, og at der er lang tid til den næste... altså, så lang tid er der jo heller ikke, vel?

En stille melankoli og "fik vi set, det vi ville?" En barnlig trods med sandal-anarki. Jeg skal da nok selv bestemme, om det er tid til at pakke tæerne inde i strømper og sko. Bare fordi det er september. Nix. Jeg skal da også nok selv bestemme, om jeg vil drikke kølig vin på terrassen. Blev der sagt!

Og så igen - uden at man aner det. Jamen, er september ikke skøn? Lidt sol, lidt regn og måske lidt frisk blæst. En tur i skoven, frisk luft. Farverne skifter, det er også skønt at sparke til blade og hoppe i vandpytter. Det er også skønt at bygge hule og søge læ mellem træerne. Det er også skønt at besøge stranden i strik og gummistøvler. Det er også skønt at se og nyde varmen ekstra, når den er der. Det er skønt at være. Det er skønt, at duftene ændrer sig. Man kan også laver mudder, når det er efterår. Man kan også tælle snegle i skovbunden, når det er efterår. Man kan også lave snobrød over bål, når det er efterår. Man kan også gynge ud over krokodillesumpen, når det er efterår.

Og så kommer jeg pludselig i tanke om, at jeg også virkelig godt kan lide september. Forsvarer den lidt... Den kan jo ikke gøre for, at den kommer og banker på lige efter en yndling. At den er der midt mellem varme og kulde og er lidt lunken i det. Uden rigtigt at være noget. For mig er den noget. Den er lidt af det hele. Den er skøn. Septembers himmel er så blå.

 
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Vreden på de sociale medier - Som janteloven på coke

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce