Annonce
Kultur

Stalin som poledancer: Prisbelønnet dukketeater for voksne

Lidelserne kommer tæt på, når Bådteatret viser den poetiske dukkeforestilling for voksne, "Jernring", der beskriver en families trængsler under den ubarmhjertige belejring af Leningrad, der varede 872 dage. PR-foto

AARHUS: Mød Stalin som poledancer og Døden i groteske skikkelser, når Bådteatret gæster Bora Bora med den prisbelønnede forestilling "Jernring", der er poetisk og sanseligt dukketeater for voksne.

Med udgangspunkt i Shostakovichs 7. symfoni fra 1941 - "Leningrad Symfonien" – skaber Bådteatret et musikalsk billeddigt over krigens rædsler. Forestillingen fortæller historien om en familie i Leningrad under belejringen af byen under Anden Verdenskrig. Den 872 dage lange belejring forårsagede en sultkatastrofe i Leningrad-området, da forsyningen af vand-, energi- og fødevarer blev afbrudt.

Forestillingen begejstrede anmelderkorpset: "Dukkerne virker ikke sjældent mere levende end mennesker. Historiens egentlige stjerner forbliver de fire førere - ikke sjældent i gang med én og samme dukke. (...)", skrev Søren Schauser fra Berlingske Tidende, mens Anne Middelboe Christensen fra Information kaldte "Jernring" for; "skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter."

"Jernring" vises på Bora Bora 12.-14. november.

Annonce
Hitler med barnevogn og Stalin som poledancer dukker op i Bådteatrets forestilling "Jernring" på Bora Bora. PR-foto
Døden har mange skikkelser i Bådteatrets "Jernring". PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce