Annonce
Kultur

Stan Urban kan stadig sætte gang i en fest: Optræden på banegård er gået viralt

Stan Urban kan stadigvæk sætte gang i en fest. Foto: Mathias Fredslund Hansen
8,5 millioner har set en video af den gamle rock'n'roller spille på en banegård i Skotland.

AARHUS: Fra begyndelsen af 1980'erne rockede Stan Urban Aarhus. Stort set alle steder, der var forsynet med et klaver, fik besøg af rock'n'roll-pianisten.

Det swingede på Mackie's Pizzeria og Tropicana.

Det rockede på Jackobs Bar BQ og diverse diskoteker.

Og festugens legendariske 'Boblen' nærmest lettede, når Urban fandt sin plads foran klaveret og gik i gang med sit show, der indeholdt alle klassikerne fra Chuck Berry, Jerry Lee Lewis og alle de andre 50'er rock-legender.

Selv om han gør knap så megen væsen af sig i Aarhus, kan den gamle rock'n'roll'er stadig kunsten at starte en fest. Det viser en video, der er gået viralt på de sociale medier. Videoen er optaget på jernbanestationen i Dundee i Skotland, som han besøgte for at give sin årlige koncert i hans fødeby.

- Der stod et lille piano på stationen og jeg blev opfordret til at give et nummer for at lave lidt reklame for koncerten i Dundee, forklarer Stan Urban.

Annonce
Rock'n'roll spilles ikke kun med fingrene, viser dette 25 år gamle foto af Stan Urban. Arkivfoto

8,5 millioner har set videoen

Den opfordring viste sig at være en god opfordring. Seancen blev optaget på video og lagt på Facebook.

I løbet af to timer havde 18.000 set den fortæller rock'n'roll pianisten. Siden er det stukket helt af.

- Lige nu er der 8,5 millioner, der har set den alene på Facebook. Og jeg har fået henvendelser rundt omkring fra hele verden fra folk, der har set den. Det havde jeg ikke forstillet mig ville ske.

- Og det er udelukkende positive henvendelser, siger den skotske århusianer.

Koncerter i Aarhus

Stan Urban var som skrevet her der og alle vegne i Aarhus tilbage i 80'erne og 90'erne. Siden blev det til færre og færre optrædener.

- De sidste ni år har jeg overhovedet ikke spillet i festugen, fortæller han.

Gamle fans har dog muligheden for at se og høre ham tage sig kærligt af pianoet i denne festuge. For selv om det ikke er et officielt festugearrangement, giver han tre koncerter - alle tre på Highway 51 Diner i M.P. Bruuns Gade.

Hvor ellers fristes man til at spørge, efter som hele Stan Urbans liv har handlet om rock'n'roll.

Første koncert var torsdag aften, men både fredag og lørdag bliver der igen mulighed for at høre en omgang uforfalsket rock'n'roll, når han optræder fra klokken 21-23.

Stan Urban trykker den af i Dundee

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce