Annonce
Navne

Star Wars-helt på nedtur efter spotlightet - nu fylder Anakin Skywalker 30 år

Den amerikanske skuespiller Jake Lloyd, der spillede den helt unge Anakin Skywalker, har ikke haft det nemt efter Star Wars-tiden. Her ses han i midten med jedimesteren Qui-Gon Jinn, spillet af Liam Neeson, til venstre og jedilærlingen Obi-Wan Kenobi, spillet af Ewan McGregor til højre, i "Star Wars Episode I: Den usynlige fjende" fra 1999. Foto: Keith Hamshere/Ritzau Scanpix

Det blev ikke en god tid for drengen, der spillede den unge Anakin Skywalker, efter at kameraerne var slukket. På tirsdag 5. marts fylder Jake Lloyd 30 år.

Annonce

30 Listen over børneskuespillere, der efter den første succes kører af sporet, er efterhånden lang. Og amerikaneren Jake Lloyd, der tirsdag 5. marts fylder 30 år, er nu også havnet på den liste.

Han havde haft nogle mindre roller som børneskuespiller i tv-serier og på film, inden han i 1996 som syvårig spillede over for Arnold Schwarzenegger i biografhittet "Mission Julegave" med den engelske titel "Jingle All The Way". Derefter hyrede George Lucas ham til rollen som den unge slavedreng Anakin Skywalker, der i en ydre galakse vil være jediridder, men som i senere film går over til den mørke side som Darth Vader.

Jake Llyod spillede i 1999 den helt unge Anakin Skywalker i "Star Wars Episode I: Den usynlige fjende". Den film regnes generelt for den dårligste film i science fiction-sagaen og mødte massiv kritik. Og meget af kritikken gik også på Jake Lloyd personligt. Men efter kameraerne og al kritikken blev han ovenikøbet drillet i skolen, hvor de andre børn også lavede lyde som fra et lyssværd, hver gang de så ham.

- Jeg har lært at hade, når kameraerne peger på mig, har Jake Lloyd senere sagt.

Og faktisk mener han, at "Star Wars" endte med at ødelægge en stor del af hans barndom.

Mark Hamill, der har spillet sønnen Luke Skywalker i flere af filmene, er den dag i dag vred over behandlingen af Jake Lloyd.

- Han var kun 10 år gammel, den dreng, og han gjorde præcis, hvad George Lucas ville have ham til at gøre, sagde Hamill for et par år siden under Sundance-filmfestivalen.

Jake Lloyd valgte helt at stoppe som skuespiller og håbede senere at få arbejde bag kameraerne. Men i 2015 blev han anholdt for flere færdselsforseelser og for at modsætte sig anholdelse. Han røg i fængsel, hvor han blev diagnosticeret som skizofren og overført til psykiatrisk behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce