Annonce
Østjylland

Startede som opvaskere på Anholt: Nu åbner kærestepar restaurant der

Første åbningsdag for de nye restaurantejere, Line og Niels, bliver torsdag i Kristi Himmelfartsferien. Foto: Privat

Line og Niels mødte hinanden på den lokale kro på Anholt for fem år siden. Efterfølgende blev de kærester og flyttede til København. Nu vender de tilbage til øen, hvor de åbner restauranten Ved Vejen.

Annonce

- Det er nok dumt at åbne en restaurant på Anholt, når sæsonen er så kort hen over sommeren, men vi elsker det her sted, så den mulighed griber vi, siger Niels Fabricius Kilstrup.

Han har lige åbnet restauranten Ved Vejen på Anholt sammen med sin kæreste Line Blach Kobberøe, som han mødte i køkkenet på den lokale kro for fem år siden. Han og Line var køkkenassistenter, men en dag blev ejeren alvorligt syg, og så måtte de to træde til i køkkenet med et øjebliks varsel, så den fyldte krostue ikke måtte gå sultne hjem.

De har lavet mad sammen lige siden, og for et par år siden flyttede de sammen i København, hvor Line arbejder som instruktørassistent på Operaen. Niels arbejder som reklametegner og flyttede fra Anholt for at bo med Line i hovedstaden.

- Jeg er kommet her på Anholt i 30 år og har boet her fast i fem. Jeg kan ikke holde mig væk, og hvis jeg ikke har været her i nogle måneder, skal jeg bare tilbage, for jeg er helt pjattet med det her sted, siger Niels, der bliver bakket op af kæresten Line.

- Anholt er en drøm. Jeg var her første gang som spæd og har altid haft en længsel efter øen, når jeg ikke har haft mulighed for at være her. Nu flytter vi herover, og det er på en og samme tid helt utroligt fantastisk og angstprovokerende, for vi har en enorm respekt for miljøet, der er på Anholt og de forventninger, der må være til os, siger Line.

Første åbningsdag bliver torsdag i Kristi Himmelfartsferien, hvor parret står klar til at servicere gæsterne, der har valgt at tilbringe ferien på øen.

Line og Niels mødte hinanden for fem år siden på den lokale kro på Anholt, hvor de begge startede som opvaskere. Foto: Privat
Annonce

Alle veje fører til Vejen

Det sidste års tid er gået med papirarbejde og planlægning i forbindelse med at overtage restauranten.

- Det særlige ved Anholt er nok, at det er enten eller. Enten elsker man stedet, eller også gør man ikke. Der er flere generationer, som har sommerhus her. Det meget specielle er, at det ligger så langt væk fra alting. Man falder til ro på en helt anden måde her på øen. Der er intet badeland, tivoli eller kulørte lamper, og det kommer der heller aldrig til at være, siger Niels.

Som udgangspunkt havde de tænkt, at Niels skulle stå i køkkenet, og Line være på gulvet, men fordi de fungerer så godt sammen i køkkenet, har de valgt begge at være i køkkenet, og har derfor ansat en håndfuld mennesker, som skal være med til at give gæsterne en god oplevelse i restauranten.

- Line og jeg startede med at være i køkkenet sammen for fem år siden, og det fungerer stadigvæk. Vi elsker at lave mad og har lært det på den hårde måde på kroen, hvor vi begge startede som opvaskere, fortæller Niels.

Restauranten har eksisteret i 15 år og har gennem tiden haft mange ejere, der har forsøgt at få deres drøm om en restaurant på Anholt til at blive en realitet. Nu er det Line og Niels, der giver det et forsøg og har underskrevet en tiårig kontrakt på forpagtningen på Ved Vejen, som de håber på sigt at kunne gøre til en helårsrestaurant.

- Vi drømmer helt sikker om at skabe en helårsbeskæftigelse for os selv og så vi derved kan bosætte os på øen. Anholt er svær, fordi der ikke er stillinger her, hvis man ikke selv skaber dem selv. Det er en livsdrøm for os, og det kræver også, at man er villig til at tage en stor chance, siger Niels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Annonce