Annonce
Erhverv

Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus: Køb Arkitektskolen

Arkitektskolens Auditorium på Nørreport i bunden af Randersvej er oplagt at ombygge til for eksempel restaurant, dansehal, eller fitnesscenter. Auditoriet er just sat til salg. Foto: Freja

Arkitektskolens auditorium på Nørresport 20 er sat til salg af staten. Prisen for de 2533 kvadratmeter erhverv skal forhandles og afhænger af, om kommunen går med til at ændre lokalplanen.

AARHUS: Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus. Arkitektskolens Auditorium på Nørreport 20 er sat til salg. Prisskiltet skal der forhandles om, men den offentlige ejendomsvurdering er 67 millioner kroner.

Det er Ejendomsselskabet Freja, som er ejet af staten og sælger statslige og regionale ejendomme, som under en større salgsrunde fredag sætter Arkitektskolens auditorium til salg, fordi Arkitektskolen flytter i nye lokaler på Godsbanen.

Ejendommen er tegnet af Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og opført i 1998. Arkitektskolen, der dengang som nu lå spredt rundt omkring i byen på et hav af forskellige adresser, fik med auditoriebygningen yderligere koncentreret de større fællesfaciliteter omkring Nørreport 20.

- Auditoriet gav mulighed for at samle store dele af skolens studerende til forelæsninger i moderne rammer. Det var her også her, de studerende præsenterede deres projekter og fremlagde deres afgangsprojekt, siger Frejas direktør Carsten Rasmussen, som i 1998 var studiechef på Arkitektskolen og sad i byggeudvalget.

I lokalplanen står, at auditorie-bygningen skal bruges til offentlig virksomhed. Den side af sagen kan dog eventuelt forhandles med Aarhus Kommune, og en pris på de 2533 erhvervs-kvadratmeter vil formentlig være afhængig af, hvor langt kommunen vil strække sig. For eksempel, hvis der skal indrettes biograf. Ud over selve auditoriet byder kvadratmetrene i bygningen blandt andet på kælderareal, møderum og et højloftet rum, hvor Arkitektskolens elever har udstillinger.

Annonce
Her er indgangspartiet til Arkitektskolens auditorium, som er sat til salg. Foto: Freja

Kan bruges til dansehal, fitnesscenter eller restaurant

Hvad der kommer til at ske i fremtiden i auditoriet, er op til den kommende køber, men Carsten Rasmussen har et par bud på, hvad der kan ske med ejendommen.

- Der er mange spændende anvendelser, som kunne komme i spil. Det kunne være alt fra en kulturinstitution, en fitnesskæde, restaurant eller dansehal. Ja, det kunne også være en biograf eller sågar boliger, hvis man går radikalt til værks. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske, slutter Carsten Rasmussen, der selvom han har siddet i byggeudvalget og været med til at opføre auditoriet, på ingen måde er vemodig over, at ejendommen nu skifter hænder.

- Vi drømte jo om at have fælles faciliteter allerede dengang. Nu får Arkitektskolen mulighed for at samle alle studerende under ét tag i stedet for at sidde spredt over hele byen på 10 adresser. Den nye skole kommer til at være en del af byens puls på en måde, vi kun kunne drømme om dengang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce