Annonce
Erhverv

Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus: Køb Arkitektskolen

Arkitektskolens Auditorium på Nørreport i bunden af Randersvej er oplagt at ombygge til for eksempel restaurant, dansehal, eller fitnesscenter. Auditoriet er just sat til salg. Foto: Freja

Arkitektskolens auditorium på Nørresport 20 er sat til salg af staten. Prisen for de 2533 kvadratmeter erhverv skal forhandles og afhænger af, om kommunen går med til at ændre lokalplanen.

AARHUS: Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus. Arkitektskolens Auditorium på Nørreport 20 er sat til salg. Prisskiltet skal der forhandles om, men den offentlige ejendomsvurdering er 67 millioner kroner.

Det er Ejendomsselskabet Freja, som er ejet af staten og sælger statslige og regionale ejendomme, som under en større salgsrunde fredag sætter Arkitektskolens auditorium til salg, fordi Arkitektskolen flytter i nye lokaler på Godsbanen.

Ejendommen er tegnet af Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og opført i 1998. Arkitektskolen, der dengang som nu lå spredt rundt omkring i byen på et hav af forskellige adresser, fik med auditoriebygningen yderligere koncentreret de større fællesfaciliteter omkring Nørreport 20.

- Auditoriet gav mulighed for at samle store dele af skolens studerende til forelæsninger i moderne rammer. Det var her også her, de studerende præsenterede deres projekter og fremlagde deres afgangsprojekt, siger Frejas direktør Carsten Rasmussen, som i 1998 var studiechef på Arkitektskolen og sad i byggeudvalget.

I lokalplanen står, at auditorie-bygningen skal bruges til offentlig virksomhed. Den side af sagen kan dog eventuelt forhandles med Aarhus Kommune, og en pris på de 2533 erhvervs-kvadratmeter vil formentlig være afhængig af, hvor langt kommunen vil strække sig. For eksempel, hvis der skal indrettes biograf. Ud over selve auditoriet byder kvadratmetrene i bygningen blandt andet på kælderareal, møderum og et højloftet rum, hvor Arkitektskolens elever har udstillinger.

Annonce
Her er indgangspartiet til Arkitektskolens auditorium, som er sat til salg. Foto: Freja

Kan bruges til dansehal, fitnesscenter eller restaurant

Hvad der kommer til at ske i fremtiden i auditoriet, er op til den kommende køber, men Carsten Rasmussen har et par bud på, hvad der kan ske med ejendommen.

- Der er mange spændende anvendelser, som kunne komme i spil. Det kunne være alt fra en kulturinstitution, en fitnesskæde, restaurant eller dansehal. Ja, det kunne også være en biograf eller sågar boliger, hvis man går radikalt til værks. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske, slutter Carsten Rasmussen, der selvom han har siddet i byggeudvalget og været med til at opføre auditoriet, på ingen måde er vemodig over, at ejendommen nu skifter hænder.

- Vi drømte jo om at have fælles faciliteter allerede dengang. Nu får Arkitektskolen mulighed for at samle alle studerende under ét tag i stedet for at sidde spredt over hele byen på 10 adresser. Den nye skole kommer til at være en del af byens puls på en måde, vi kun kunne drømme om dengang, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce