Annonce
Indland

Staten skal af med millioner efter nederlag i banksag

Medvind til revisionsselskabet Ernst & Young i opgør om sagsomkostninger efter retssag om Roskilde Bank.

Et statsligt selskab skal betale i alt cirka 20 millioner kroner i sagsomkostninger til revisionsselskabet Ernst & Young, som blev frifundet i den store retssag om Roskilde Bank.

Det er facit efter en dom, som Højesteret har afsagt onsdag. Tidligere havde Østre Landsret fastsat et langt lavere beløb.

Ernst & Young har brugt godt 45 millioner kroner på udgifter til advokater under den historiske retssag, fremgår det af dommen, men får altså kun dækket godt halvdelen.

Sagsomkostningerne skal betales af Finansiel Stabilitet (FS), som er statens selskab, der rydder op efter kuldsejlede pengeinstitutter.

Efter at Roskilde Bank gik ned, rejste det statslige selskab krav om erstatning på i alt en milliard kroner af den tidligere direktion, bestyrelse og af revisionsselskabet Ernst & Young. Påstanden var, at banken blev drevet på uforsvarlig vis, og det blev også hævdet, at revisorerne havde et ansvar.

Finansiel Stabilitet led dog nederlag. I november 2017 frifandt Østre Landsret samtlige sagsøgte.

FS har dog besluttet at gå videre. I ankesagen ved Højesteret er kravet sat ned til 375 millioner kroner, og man har opgivet at få Ernst & Young dømt.

Derefter har der udspillet sig et opgør om sagsomkostningerne, og det er dette spørgsmål, som fem dommere i Højesteret onsdag har udtalt sig om.

Dels skal Finansiel Stabilitet friholde revisionsselskabet og to sagsøgte revisorer for fem millioner kroner, som Ernst & Young oprindeligt blev pålagt at betale til statskassen.

Og dels hæves det beløb, som FS skal betale den sejrende modpart, fra ni millioner kroner til godt 15 millioner kroner. På bundlinjen står altså, at det statslige selskab skal af med cirka 20 millioner kroner i alt.

FS har anlagt en stribe retssager om ansvar efter pengeinstitutters forlis, og de retlige opgør har betydet enorme udgifter til advokater.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce