Annonce
Sport

Statistikkerne taler samme sprog: United skal vinde mod Ajax

Aarhus United ligger for tiden nummer otte i damehåndboldligaen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Der er 80 procents chance for, at Aarhus tager sejren mod et af de hold, der kommer til at kæmpe for at blive i ligaen.

HÅNDBOLD: Aarhus Uniteds modstandere onsdag aften er Ajax København, der rejser fra djævleøen for at spille i stadionhallen.

Og de kan godt risikere at få en lang tur hjemad.

For siden Aarhus Uniteds grundlæggelse i 2017 er det aldrig blevet til et nederlag mod københavnerne. Tre Aarhus-sejre og et kryds er de tørre facts mod et hold, der i sidste to sæsoner har danset kinddans med nedrykningsstregen efter oprykningen i 2017. Begge år har holdet sikret liga-overlevelsen efter playoff-kampe - senest i sidste sæson mod Bjerringbro FH.

I år har det været lidt bedre for Ajax, der med fire point efter seks kampe allerede har en sejr mere end blandt andet Skanderborg og EH Aalborg, som holdet forventes at skulle slås med til den bitre ende for at blive i Danmarks bedste række.

Dernede er Aarhus United slet ikke. Efter sjette spillerunde var venstrefløjen June Bøttger på rundens hold for anden gang, og i den nu forlængst afsluttede landsholdspause var både Helena Elver og Celine Lundbye med på det danske landshold, der dog ikke havde nogle kampe på programmet. Og målvogter Martina Thörn var med det svenske landshold. Omvendt havde Ajax ingen med på seniorlandsholdene.

Det er heller ikke de vilde målscorere, Ajax har på holdet. Topscorer er fløjen Anna Grundtvig med 18 mål, mens Stine Eiberg Jørgensen har scoret 16 gange. Til sammenligning har tre spillere fra Aarhus scoret flere mål end Ajax' topscorer, og en enkelt af Aarhus-spiller, Celine Lundbye, har sneget sig med i top 10 på listen med sine 30 mål.

Og til allersidst er der bookmakerne. De levner heller ikke mange chancer for københavnerne. De vurderer holdet til at have over 80 procents chance for at vinde onsdagens kamp, og hjemmeholdet kan af den grund vist godt kaldes for storfavoritter.

Men ...

Bolden er som bekendt rund, og Ajax har allerede skabt en overraskelse i sæsonen, da de vandt over Silkeborg-Voel tidligere i sæsonen, mens det i sidste runde blev til en sejr over TTH.

Og Aarhus havde visse problemer med holdet i sidste sæson, hvor det kun blev til et uafgjort resultat i Stadionhallen samt en etmålssejr i København.

Og så ville det jo ikke være første gang, et favorithold har tabt point mod et undertippet mandskab. Det ved Aarhus United da om nogen, efter de selv slog Viborg i den sidste kamp før landsholdspausen.

Kampen onsdag aften starter klokken 19:00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce