Annonce
Kultur

Statsministeren slukkede lyset: Festerne er aflyst

Thomas Helmig skulle have givet stadionkoncert på Ceres Park 26. juni. Arrangørerne skal nu finde en ny dato. Foto: Axel Schütt
Med forlængelsen af forbuddet mod store forsamlinger, så det nu gælder frem til udgangen af august 2020, må en række store festivaler, koncerter og fester aflyses.

AARHUS: Hvad der længe så ud til at skulle blive et rent overflødighedshorn af store arrangementer og begivenheder i Aarhus og Østjylland, blev mandag aften endegyldigt slået i gulvet. På et indkaldt pressemøde meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at forbuddet mod store forsamlinger er forlænget og vil vare frem til udgangen af august.

Ikke alle arrangørerne har officielt aflyst koncerter, festivaler og folkefester. Men hvis der gik arrangører og publikummer rundt og håbede på, at de enten skulle hilse på dronningen i år, hygge til Smukfest eller synge med Thomas Helmig på Ceres Park, så slukkede Danmarks statsminister mandag aften håbet.

Dermed bliver der ingen Norhside og Smukfest i år. Der bliver heller ingen stadionkoncerter med hverken Thomas Helmig eller Rammstein, der skulle have givet koncert på Ceres Park henholdsvis 26. juni og 4. august.

Thomas Helmig-fans kan dog glæde sig over, at arrangørerne af Thomas Helmig-koncerten Beatbox Booking tidligere har lovet Århus Stiftstidendes læsere, at koncerten nok skal blive afviklet. Spørgsmålet er bare hvornår.

- Der bliver under ingen omstændigheder tale om aflysning, allerhøjest at vi finder en ny dato, meddeler Beatbox Booking ved den lejlighed.

Northside har været særdeles sparsommelige med udmeldingerne i forbindelse med corona-epidemien. Mandag aften aflyste statsministeren festivalen for arrangørerne. Foto: Flemming Krogh

Heller ingen Grøn Koncert

Om det kan lykkedes arrangører og band at finde en ny dato til Rammsteins koncert på Ceres Park, er straks mere usikkert. Den slags kræver både held og dygtighed, når så store bands koncertkalender skal falder sammen med ledige dage på Ceres Park.

Det står også klart, at der ikke kan afvikles Grøn Koncert denne sommer. Den grønne karavane skulle efter planen have lagt vejen omkring Aarhus 18. juli.

Straks Mette Frederiksen havde holdt pressemøde mandag aften, blev der stillet spørgsmål på Northsides Facebook-side. Indehavere af billetter ville vide, om det bliver muligt at få refunderet billetten.

"I lyset af myndighedernes seneste forbud er vi i fuld gang med at få overblik over situationen og konsekvenserne for NorthSide 2020. Vi vil holde jer opdateret og dele information på de sociale medier, så snart vi kan," lød svaret fra festivalen.

Hos Smukfest har man via sin hjemmeside aflyst festivalen i august.

"Smukfest 2020 skulle have fundet sted 2.- 9. august, og med ihærdige frivillige opstillere i gang allerede fra slutningen af juni måned. Men der bliver ingen festival i bøgeskoven i august – Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud.Smukfest 2020 skulle have fundet sted 2.- 9. august, og med ihærdige frivillige opstillere i gang allerede fra slutningen af juni måned. Men der bliver ingen festival i bøgeskoven i august – Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud," skriver de.

Præcis hvad der skal ske herefter, skal arrangørerne nu til at finde ud af.

"Vi melder mere detaljeret ud, så snart vi er lidt længere i processen," skriver de.

Annonce

Folkefest for dronningen

Aarhus Kommune var også i gang med planlægningen af en kæmpe folkelig to-dages fest i anledning af dronning Margrethes 80 års fødselsdag.

Festen skulle have fundet sted 5. og 6. juni i forbindelse med regentens sommertoft til Aarhus.

Pressechef i Borgmesterens Afdeling, Niels Buch Johannsen fortalte fredag i Århus Stiftstidende, at der stadig blev arbejdet på arrangementet ud fra et håb om, at dronningen skulle fejres i Aarhus. Han gav dog ved samme lejlighed udtryk for, at kommunen naturligvis fulgte med i regeringens og myndighedernes udmeldinger vel vidende, at der var stor usikkerhed om muligheden for arrangementet.

Søndag lød beskeden så i Århus Stiftstidende, at Aarhus Kommune ville melde nyt ud om 80 års-fødselsdagen tirsdag. Med statsministerens forlængelse af forbuddet mod store forsamlinger, står det nu klart, at dronningen ikke bliver fejret efter planen i Aarhus i juni.

Tyske Rammstein skulle have spillet på Cers Park i august i år. Foto: Axel Schütt
Annonce

Lukning rammer ind i festugen

Eftersom forbuddet mod store forsamlinger nu forlænges til udgangen af august, rammer det også Aarhus Festuge. Årets festuge var nemlig sat til at finde sted fra 28. august og frem til 6. september.

Aarhus Festuge havde ikke meldt noget ud mandag ved avisens deadline, og om der derfor kan laves en festuge, der består af en lang række mindre arrangementer er usikkert.

Festugechef Rikke Øxner har tidligere udtalt til Århus Stiftstidende, at eftersom festugen stadig er tidlig i planlægningen, er der endnu mulighed for at ændre på den årlige århusianske fest.

- Det kan gå hen og blive en anderledes festuge, hvis omstændighederne gør, at corona-epidemien gør, at der er mange steder i verden, hvor det ikke er muligt at rejse fra på grund af restriktioner. Men så kan vi lave en festuge med langt flere lokale og danske kunstnere. Så hvis landet er i en tilstand, hvor vi må gennemføre festugen, så kan vi med garanti lave en god fest, lovede Rikke Øxner.

Smukfest er aflyst. Foto: Axel Schütt
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce