Annonce
Aarhus

Status på 2017: Hoteller og restauranter melder om et godt år

Restauranten Møf på Vesterport har oplevet et stigende antal gæster i 2017 og tilskriver en del af æren Aarhus 2017. Arkivfoto: Axel Schütt

Det generelle billede af Aarhus 2017 er stigende omsætning hele vejen rundt, lyder det fra Horesta, hotellernes og restauranternes brancheorganisation.

Annonce

Udover antallet af anløbne krydstogtskibe er det svært at måle direkte på, hvilken effekt Aarhus som kulturhovedstad har haft på byens restauranter og hoteller.

Der lyder dog positive slag på trommerne fra de restauratører og hotelejere, Århus Stiftstidende har været i kontakt med, og brancheorganisationen Horesta melder om det samme.

- Der har aldrig været så mange turister i byen, det kan vi se på antallet af overnatninger, og turisterne skal jo også spise, så jeg hører om stigende omsætning hele vejen rundt. Samtidig har byen jo opnået flotte gastronomiske resultater som Michelin-stjerner, og regionen er Europæisk Gastronomiregion - det har helt sikkert også trukket turister til, siger Jakob Bech Wätjen, formand i Horesta, region Midtjylland.

Jakob Bech Wätjen regner ikke med, at at væksten vil stoppe, fordi kulturhovedstadsåret nu er forbi, tværtimod.

- Vi forventer fortsat en stigning, måske ikke lige så kraftig som i år, men trods alt fortsat vækst. Aarhus er blevet mere end storby med større attraktioner og flere events end tidligere, og århusianerne bruger også selv byen mere flittigt, siger han.

Fra januar til og med oktober 2017 har der ifølge Danmarks Statistik været godt en million overnatninger i Aarhus mod godt 900.000 i samme periode året før. Det er en vækst på 12 procent. Til sammenligning havde København i samme periode i år næsten 6,5 millioner overnatninger og en vækst på tre procent.

Har du mærket til Aarhus 2017 i din virksomhed?

Morten Pedersen, medejer af og direktør i Dining Six med blandt andet restauranterne Köd, Basso og Slap Af:

- Vi har haft mere travlt i år og mere gang i den, men om det lige er 2017s skyld er svært at sige, det kan også være dét, at vi er mere etablerede, og at madscenen i byen er vokset i det hele taget. Der har været et enormt fokus på Aarhus i forbindelse med 2017, så byen har helt klart fået nyt liv, og niveauet på restauranterne er blevet højere, men igen tror jeg, det skyldes meget andet end bare Aarhus 2017.

Jonas Langhoff, medejer, Langhoff & Juul:

- Vi har vækstet i år, men det er svært entydigt at sige hvorfor. Vi har selv lavet mange nye tiltag, men 2017 har helt sikkert også haft en indvirkning, for vi har set flere turister end normalt, og så har den internationale presse haft en enorm interesse for os. I år alene har vi haft 50 arrangementer for udenlandske journalister og bloggere.

René Mammen, indehaver, Substans & Pondus:

- Vi har helt sikkert mærket kulturhovedstadsåret, og vi holdt netop åbent hele sommeren kun på grund af det. Det var en succes, og vi havde masser af gæster, som kom fra eller skulle til et 2017-arrangement. Vi har generelt haft flere gæster, end vi plejer, og især mange fra udlandet.

Jakob Bech Wätjen, krofatter, Sabro Kro:

- Vi har mærket det, men nok ikke så meget som inde i centrum. Gæsterne har spurgt en del til 2017 i receptionen, og vores internationale samarbejdspartnere er kommet med flere gæster end normalt. Men vi har også oplevet en del danskere på miniferie eller weekendophold på grund af 2017.

Kristine Wacher Rødbro, medejer, Møf:

- For første gang valgte vi at holde åbent hele sommeren - især på grund af Aarhus 2017, da vi mente, der ville komme flere turister til byen. Og det viste sig at holde stik, for vi havde mange gæster fra både ind- og udland. Vi har i 2017 i det hele taget øget antallet af spisende, og noget af det skyldes vel kulturhovedstadsåret, andet den generelle omtale af byen i udenlandske medier og endelig kvaliteten på vores restaurant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce