Annonce
Aarhus

Stavefejl på forkert skilt på forkert stander: Alt gik galt i forbindelse med skiltebommert

Stavefejlen i Lystrup viser sig at stå på et forkert skilt, der er sat på en forkert stander. Privatfoto
Lystrup blev til Lysstrup på skilt, der viser vej til letbanestation. Nu viser det sig, at ikke bare skilt, men også stander var forkert.
Annonce

LYSTRUP: De klukker endnu i Facebook-gruppen 8520 Lystrup over byens nye vejskilt, der viser vej mod Lysstrup St.

"Stavefejl er menneskelige og en ærlig sag - men man behøver ikke skilte med dem," skriver en, mens en anden konkluderer, at "det er da godt, at de ikke fik sat et ekstra t mellem de to s'er, når der alligevel ikke er nogen, der kontrollerer skiltene, før de bliver sat op."

Fredag forsøgte vi at finde frem til, hvad der egentlig gik galt forud for skilte-bommerten. Uden held. Driftschef for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kim Gulvad Svendsen meddelte, at det ikke var et projekt, som kommunen var involveret i, men at han alligevel ville forsøge at finde frem til, hvordan Lystrup blev til Lysstrup.

Mandag er driftschefen blevet en hel del klogere på skilte-bommerten. Det er gået galt i forbindelse med et anlægsprojekt i Lystrup, fortæller han.

Det viser sig ovenikøbet, at stort set alt, hvad der kunne gå galt med det skilt, er gået galt. For ikke nok med stavefejlen, så viser det sig, at det også et forkert skilt, der er benyttet. Samtidig står det forkerte skilt med stavefejlen på en forkert stander.

Kim Gulvad Svendsen forklarer derudover, at der allerede er ved at blive produceret en ny udgave af skiltet. Denne gang skulle der være tale om det rigtige skilt på den rigtige stander - og uden stavefejl.

- Det tilstræbes, at det forkerte skilt bliver skiftet ud allerede i denne uge, siger driftschefen.

Brabrand juli 2019. Foto: Axel Schütt
Annonce

Hvem vil have skiltet?

Da der i Brabrand i juli 2019 blev skiltet mod "Branbrand Nord" grinte mange også af den fejl. Det skilt er nu endt hos Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv, så også eftertiden kan grine lidt med over stavefejlen. Overdragelsen til det lokalhistoriske arkiv kom i stand, efter at Kim Gulvad Svendsen kontaktede arkivet.

Skulle der være en forening eller et arkiv i Lystrup, der er interesseret i at overtage skiltet, der viser vej til Lysstrup St., er det bare med at få sendt en mail til driftschefen, der så lover at se velvilligt på ønsket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce