Annonce
Aarhus

Stavnsbo vil være borgmester i Aarhus: - Der var heller ikke mange, der så Schlüter som statsminister

Kortene skal godt nok lande specielt ved kommunalvalget om et år, hvis Steen Stavnsbo skal have en chance for at gøre sine borgmesterdrømme til virkelighed. Men mindre kan også gøre det, og han har tænkt sig at gå benhårdt efter en rådmandspost. Foto: Axel Schütt
Ambitionerne fejler ingenting hos Steen Stavnsbo (K), der peger på sig selv som den bedste kandidat til borgmesterposten i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Som byrådets næststørste parti er Venstre den naturlige førsteudfordrer til borgmesterposten.

Den kommende spidskandidat for de Konservative, Steen Stavnsbo, vil dog ikke automatisk pege på Venstres leder som borgmesterkandidat, når valget kommer.

- Samarbejdet om at få mest mulig borgerlig politik gennemført starter naturligvis på den borgerlige fløj. Men det er vælgerne, der afgør det indbyrdes styrkeforhold og dermed, hvem der er i spil til hvad. Det tager vi bestik af efter valget, siger Steen Stavnsbo.

Annonce

Peger på sig selv

Faktisk er der kun én, han vil pege på som borgmester på nuværende tidspunkt, og det er sig selv.

Du bringer dig selv i spil som borgmesterkandidat? Hvis jeg nu siger en snebolds chance i helvede for, at den går hjem?

- Det er klart, at det ikke er sandsynligt, at stemmerne og forhandlingerne falder sådan ud, men jeg mener grundlæggende, at den politiske spidskandidat også altid bør være en egnet borgmesterkandidat.


Tankeeksperimentet kunne jo være, at Jacob Bundsgaard skulle til Christiansborg, og at mandaterne blev spredt mere ud ved valget.

Steen Stavnsbo (K)


- Der var nok heller ikke mange, der havde set Schlüter som statsminister i sin tid. Men han var pragmatikeren, der kunne samarbejde på tværs, og sådan ser jeg også mig selv. Tankeeksperimentet kunne jo være, at Jacob Bundsgaard skulle til Christiansborg, og at mandaterne blev spredt mere ud ved valget. I så fald vil jeg være klar.

Men hvad gør dig egnet?

- Hvis nu jobbet som borgmester var en stilling, man kunne søge, så ville jeg forvente krav om bred erhvervs- og ledelseserfaring, en relevant uddannelsesmæssig baggrund, erfaring med det politiske system og også gerne et internationalt udsyn – og så kærligheden til Aarhus, selvfølgelig. Hvis man tænker, at det er relevante krav, så mener jeg i al beskedenhed selv, at jeg er kvalificeret til at søge jobbet, siger Steen Stavnsbo.

Annonce

Et rådmandsvalg

Reelt er en af de fem rådmandsposter nok et mere realistisk mål, og det bliver også den primære målsætning for den tilbagevendende politiker ved det næste kommunalvalg til november 2021, medgiver han.

- I Konservative ser vi det kommende valg som et rådmandsvalg, hvor vi forhåbentlig sidder med en rådmandspost bagefter.


Hvis vi får et godt valg og eksempelvis kommer ind med tre mandater, så vil vi klart være i spil til en rådmandspost.

Steen Stavnsbo


Og hvis du ikke opnår det?

- Så er der formentlig en magistratspost. Man må arbejde med det, man har, men jeg melder klart ud over for vælgerne, at ambitionen er en rådmandspost. Og hvis vi får et godt valg og eksempelvis kommer ind med tre mandater, så vil vi klart være i spil til en rådmandspost. Og måske er to mandater nok, vurderer Steen Stavnsbo.

Sidst du var i politik, forlod du byrådet efter én periode. Hvad kan vælgerne forvente denne gang?

-Hvis ellers jeg bliver valgt, så kigger jeg i hvert fald to perioder frem. Det er vigtigt med noget stabilitet, ikke mindst hvis det ender med en rådmandspost, siger 56-årige Steen Stavnsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce