Annonce
Alarm 112

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

Retten i Randers. Foto: Daniel Bach Nielsen
På stedfarens telefon fandt efterforskerne flere søgninger, der bestyrkede mistanken om vold. Blandt andet havde han googlet ”ømmeste punkt på en baby”, ”slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”.
Annonce

Randers/Vejle: En 42-årig mand er torsdag blevet idømt fem års fængsel for flere gange at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dommen er afsagt af et nævningeting ved Retten i Randers torsdag eftermiddag.

Af sagen fremgår det, at mishandlingen fandt sted i august og september 2019. Det står også klart, at manden ikke opererede alene.

Drengens 42-årige mor, der kommer fra Vejle, blev således idømt 60 dages fængsel for medvirken til vold ved ikke at have reageret, selvom hun i et vist omfang måtte have vidst, at hendes søn blev udsat for vold.

Drengen var 11 måneder gammel, da han i september 2019 blev kørt til undersøgelse på skadestuen, fordi pædagogerne i hans vuggestue i Randers af flere omgange havde opdaget blå mærker forskellige steder på hans krop.


Det er særdeles grove forhold, som drengens stedfar bliver dømt for.

Jesper Rubow, specialanklager


Desuden virkede drengen slap og fraværende, og da moren havde usammenhængende forklaringer på mærkerne, slog pædagogerne alarm.

Lægerne konstaterede ved adskillige undersøgelser, at drengen ud over de blå mærker havde fået et brud på lårbenet, skinnebenet, bækkenet og flere ribben. På den lille dreng konstaterede lægerne desuden et kraniebrud og blødninger i hjernen.

Da lægernes vurdering var, at drengen havde været udsat for vold, blev både mor og stedfar anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. På stedfarens telefon fandt efterforskerne flere søgninger, der bestyrkede mistanken om vold.

Blandt andet havde han googlet ”ømmeste punkt på en baby”, ”slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”.

- Det er særdeles grove forhold, som drengens stedfar bliver dømt for. Det er naturligvis fuldstændig forrykt at udsætte en værgeløs baby for så alvorlig vold. Jeg er tilfreds med, at moren også bliver stillet til ansvar, selvom hun ifølge dommen ikke har haft en aktiv rolle i udøvelsen af volden. Det står klart, at hun burde have reageret og stoppet volden mod sin søn, siger specialanklager Jesper Rubow i en skriftlig kommentar.

Ud over mishandlingen blev den 42-årige mand også dømt for besiddelse af amfetamin og et tyveriforhold. Han nægtede sig skyldig i mishandlingen, men modtog dommen.

Den 42-årige kvinde nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen til landsretten.

Manden skal betale 30.000 kroner i erstatning til drengen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce