Annonce
Østjylland

Hov et skridt nærmere at blive til Hou: Stednavneudvalg skal nu afgøre stavemåde

Det er umiddelbart kun 91 skilte, der skal skiftes, hvis Stednavneudvalget vælger at sige ja til, at Hou officielt kan staves med u fremfor som det er i dag med v. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hou: Byrådet var mandag aften ikke i tvivl om, at Hou bør staves med U og ikke som den officielle stavemåde i dag med v.

Men det er ikke byrådet, der kan træffe den beslutning. Det er derimod Stednavneudvalget, som skal behandle en ansøgning fra kommunen, og den er byrådet altså enige om at sende.

- Efterhånden må man jo have vundet hævd på brugen af Hou med u, for det bliver jo også stavet sådan i alle sagsfremstillinger, sagde Marianne Hundebøll (SF).

Elvin Hansen (S), der selv bor i Hou var også med i byrådet, da man i 1974 sendte en ansøgning til Stednavneudvalget. Dengang blev ansøgningen afvist, men det har Elvin Hansen aldrig taget sig af.

- Jeg har alle dage stavet Hou med u, og det bliver jeg ved med. Men det er jo nævnet, der bestemmer, understregede Elvin Hansen.

- Men det allerbedste er jo, at vi staver det med u. Så kommer det jo helt af sig selv, sagde socialdemokratiet.

Der skal skiftes 91 skilte i Odder Kommune. Det anslås at ville koste 33.000 kroner.

Der er allerede skilte, hvor Hou staves med u. Eksempelvis hedder den relativt nye udstykning ved indkørslen til byen Hou Strandpark.

Stednavneudvalget holder møde i september, hvor ansøgningen vil blive behandlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce