Annonce
Østjylland

Hov et skridt nærmere at blive til Hou: Stednavneudvalg skal nu afgøre stavemåde

Det er umiddelbart kun 91 skilte, der skal skiftes, hvis Stednavneudvalget vælger at sige ja til, at Hou officielt kan staves med u fremfor som det er i dag med v. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hou: Byrådet var mandag aften ikke i tvivl om, at Hou bør staves med U og ikke som den officielle stavemåde i dag med v.

Men det er ikke byrådet, der kan træffe den beslutning. Det er derimod Stednavneudvalget, som skal behandle en ansøgning fra kommunen, og den er byrådet altså enige om at sende.

- Efterhånden må man jo have vundet hævd på brugen af Hou med u, for det bliver jo også stavet sådan i alle sagsfremstillinger, sagde Marianne Hundebøll (SF).

Elvin Hansen (S), der selv bor i Hou var også med i byrådet, da man i 1974 sendte en ansøgning til Stednavneudvalget. Dengang blev ansøgningen afvist, men det har Elvin Hansen aldrig taget sig af.

- Jeg har alle dage stavet Hou med u, og det bliver jeg ved med. Men det er jo nævnet, der bestemmer, understregede Elvin Hansen.

- Men det allerbedste er jo, at vi staver det med u. Så kommer det jo helt af sig selv, sagde socialdemokratiet.

Der skal skiftes 91 skilte i Odder Kommune. Det anslås at ville koste 33.000 kroner.

Der er allerede skilte, hvor Hou staves med u. Eksempelvis hedder den relativt nye udstykning ved indkørslen til byen Hou Strandpark.

Stednavneudvalget holder møde i september, hvor ansøgningen vil blive behandlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce