x
Annonce
forside

Steen Mengel køber HKs huse i Park Allé

De smukke og karakteristiske bygninger i Park Allé er nu solgt. Pr-foto

Flere lejligheder under taget giver mere liv i midtbyen. HK får nyt domicil på Silkeborg.

Steen Mengel har været på opkøb igen. Den århusianske ejendomsmatador har købt den karakteristiske HK-bygning i Park Allé i Aarhus.

Annonce
HK bygger nyt domicil på Silkeborgvej. Grontmir Carl Bro er bygherrerådgiver. Pr-foto

HK Østjylland har haft de to ejendomme i Park Alle siden 1951 og opfører et nyt domicil i det vestlige Aarhus.

Den ventes at stå klar om et åris tid, og først da flytter HK fra midtbyen.

Steen Mengel vil modernisere ejendommene.

»Der kan indrettes nogle rigtig gode lejligheder med terrasser i tagetagerne. På den måde får vi også en bedre blanding af erhverv og beboelse, så der er liv i byen hele døgnet,« siger Mengel.

Ejendommene er nummer 11 og 15 - nummer 13 findes ikke.

Nummer 11 vil være velegnet til sundhedslokaler, hvor flere - fx læger - kan slå sig sammen i et fællesskab, mener Mengel.

Ejendommene var udbudt til 79 millioner kroner.

»Jeg har fået lidt kontantrabat,« siger han. En anden ejendomsinvestor, Anders Linnet, har købt en tredjedel af nummer 11.

HK Østjylland har behov for et hovedkontor, der passer bedre til den nuværende organisation i størrelse og indretning. I Park Allé er medarbejderne på fem etager.

HK Østjylland dækker hele det gamle Aarhus Amt og betjener medlemmerne fra hovedkontoret i Aarhus og lokalkontorer i Grenaa, Randers og Silkeborg.

Behovet for at være tættere på det overordnede trafiksystem er også aktuelt.

Manglen på P-pladser i midtbyen giver stigende udgifter til leje af parkeringspladser til konsulenter, der skal have bilen med på arbejde. Det er også svært at finde p-plads for medarbejdere, der kommer udefra, og gæster.

»Både hensyn til medlemmerne, andre gæster i huset, og medarbejderne samt udsigten til lavere driftsudgifter ligger bag beslutningen,« siger fællesformand for HK Østjylland Viggo Thinggård.

»Det spiller også ind, at vi bygger miljørigtigt og kan reducere udgifterne til energi,« siger Thinggård. Han glæder sig over, at husene er solgt til en mand med veneration for ejendomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce