Annonce
Debat

Stem menighedsrådet ud: Bevar Ovsted Kirke for fremtiden

"Det siddende menighedsråd har holdt kortene så tæt til kroppen, at kun få lokale udover medlemmerne af menighedsrådet har kendt til planerne. Heldigvis kom det frem for et par måneder siden ved noget gravearbejde i papirerne mv", skriver debattøren om Ovsted Kirke. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Ovsted Kirke har i omkring 800 år været i kristendommens tjeneste. Den er også helt unik i Skandinavien. Det fastslår Nationalmuseet i en udtalelse i forbindelse med, at det nuværende menighedsråd arbejder med at rydde vores kirke for inventar til fordel for en gennemgribende nyindretning med moderne kunst.

Museet fastslår blandt andet: "En klog arkitekt sagde engang, at hvis man ønsker at bygge om på sit hjem og finder ud af, at det er det meste, der skal ændres, skal man ikke gå i gang med at rette til, men se sig om efter noget andet og mere passende – og flytte ... Nationalmuseet kan derfor ikke på nogen måde anbefale godkendelse af en så drastisk behandling af Ovsted Kirke, som Ovsted-Tåning-Hylke menighedsråd har foreslået".


Heldigvis er der en positiv side ved det her. Vi kan nemlig nå at stoppe ødelæggelsen af kirken ved at vælge et nyt menighedsråd 15. september.


Det siddende menighedsråd har holdt kortene så tæt til kroppen, at kun få lokale udover medlemmerne af menighedsrådet har kendt til planerne. Heldigvis kom det frem for et par måneder siden ved noget gravearbejde i papirerne mv.

Alt dette har været svært at få frem. Kun ved at rykke mange gange og ved at skrive til provsti, stift og kirkeministeriet er det lykkedes at få de fleste dokumenter fremlagt.

Heldigvis er der en positiv side ved det her. Vi kan nemlig nå at stoppe ødelæggelsen af kirken ved at vælge et nyt menighedsråd 15. september.

Så vidt vides er der ingen af de kendte kandidater til menighedsrådet, som ønsker at bevare Ovsted Kirke, som den er. Derfor skal der vælges en god håndfuld nye medlemmer, der både vil lave et godt og inspirerende arbejde i og for sognet samtidig med, at de står 100 procent fast på ikke at gennemføre hverken dele eller hele den påtænkte nyindretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce