Annonce
Sport

Stemning og dramatik i topklasse: Tennislandsholdet manglede marginaler i Aarhus

Christian Sigsgaard var den eneste af de danske spillere, som ikke formåede at vinde en kamp mod tyrkerne. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund.
Danmark kom tilbage og udlignede fredagens to nederlag, men Christian Sigsgaard tabte den femte kamp.

TENNIS: Hvis ikke weekendens landskamp kan få en til at elske tennis, er der formentlig ikke noget, der kan.

Fredagens to kampe var drabelige opgør, som begge indeholdt tiebreaks og tre sæt, og på andendagen formåede doubleparret Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen først at slå deres modstander i tre sæt, før stortalentet Holger Rune fik en af sine største seniorsejre, da han slog tyrkernes bedste spiller Cem Ilkel, der til daglig er nummer 260 på verdensranglisten.

Og selvom Altug Celikbilek i sidste ende viste sig at være for stor en mundfuld for Christian Sigsgaard, var det alligevel en stor tennisfest i Vejlby-Risskov Hallen.

Det var vigtigt for Henrik Thorsøe, formand i Dansk Tennis Forbund. Han vil gerne sprede spillet ud over hele Danmark, så sportens ry som ”sjællændersport” forsvinder.

- Vi har været her før. Senest i 2017, hvor Aarhus var europæisk kulturhovedstad, og hvor kommunen og forvaltningen var meget hjælpsomme.

- Det er vigtigt for et forbund som vores, at Davis Cup-kampene i hvert fald ikke giver underskud, og der har vi fået god hjælp af Aarhus Kommune, der blandt andet har stillet hallen til rådighed. Vi vil gerne rundt i landet, så interessen for tennis kan komme op, siger Henrik Thorsøe.

Annonce

Danmark - Tyrkiet

  • Christian Sigsgaard - Cem Ilkel 6-7 (4-7), 7-6 (7-2) 2-6
  • Holger Rune - Altug Celikbilek 4-6, 6-1, 6-7 (5-7)
  • Frederik Løchte Nielsen/Johannes Ingildsen - Sarp Agabigun/Altug Celikbilek 6-7 (1-7), 6-3, 6-4
  • Holger Rune - Cem Ilkel 7-6 (7-4), 6-4
  • Christian Sigsgaard - Altug Celikbilek 1-6, 6-7 (5-7)

Danmark taber derfor Davis Cup-opgøret med 3-2.

Stor opbakning fra hallen

Til Danmarks kampe var stemningen i top. Formanden var meget tilfreds med fremmødet, hvor der vel var 300-400 mennesker begge dage.

Lydkulissen var bedst under Holger Runes kamp fredag aften, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og hvor ungersvendens mimik og gestikulation var i topform. Men også især under double-kampen lørdag middag, hvor Danmark havde brug for en sejr for ikke at tabe kampen.

Tennisbanen var blevet anlagt i Hal 1, hvor Bakken Bears huser til daglig. Gulvet kan lægges som et normalt halgulv, og det havde en flok frivillige så gjort på seks timer.

- Det var ikke hallens skyld, at vi tabte. Det var et rigtig godt publikum, og de var den berømte ekstra mand i dag og hjalp os med at bygge momentum. Vi prøvede også at få hallen med med sange og råb, og det lykkedes godt, siger Danmarks landstræner Kenneth Carlsen.

Nedtur i sidste kamp

I doublekampen spillede Altug Celikbilek sammen med Sarp Agabigun, og selvom tyrkerne vandt første sæt efter tiebreak, var det utrolig velfortjent, at Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen tog sejren.

Især på grund af sidstnævntes server. Han satte blot tre point til i sine servepartier i hele kampen, og det var fortjent, at Danmark tog andet og tredje sæt.

I lørdagens anden kamp skulle Holger Rune i gang, og han leverede den klart bedste præstation af samtlige danskere. Han havde mere kreativitet og flere slag i banken og sejrede mod Cem Ilkel med 7-6, 6-4 efter en velspillet kamp.

I dagens sidste opgør blev det dog desværre til et nederlag for Christian Sigsgaard, der i første sæt blev sat med 6-1, før han måtte se sig slået med 6-7 i andet sæt. Dermed taber Danmark det samlede opgør med 3-2.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce