Annonce
Kultur

Steno Museet har vundet fornem international pris: - Det er vildt og skønt

Udstillingen "Videnskab er lidenskab" på Steno Museet i Aarhus handler om livet som forsker. Foto: Michael Dupont
Steno Museet har vundet en stor international pris for udstillingen "videnskab er lidenskab". Museet vandt blandt andet over anerkendte konkurrenter fra udlandet.

KULTUR: Steno Museet har vundet UMAC-Award for sin udstilling "videnskab er lidenskab", som tager de besøgende ind bag kulissen i forskerlivet. Her kan man se, hvordan en forskers hverdag er, hvordan forskning bliver til samt, hvad der driver en forsker. Den store pris er et skulderklap til Science Museerne i Aarhus.

Glæden var da også til at spore hos Morten Arnika Skydsgaard, da Stiften talte med museumsinspektøren på Steno Museet.

- Det er fantastisk skønt at få den anerkendelse. Det betyder utroligt meget. Vi synes, at vi har en rigtig god udstilling, som prøver at fortælle til almindelige mennesker, hvad forskerlivet drejer sig om. Det at få et klap på skulderen for at lave den udstilling og vise det til ikke bare danske museumskollegaer, men at vise det til hele resten af verden. Det er vildt. Det er skønt, siger Morten Arnika Skydsgaard.

Annonce

Videnskab er Lidenskab

Udstillingen forsøger at vise en forskers dagligdag og afmystificere forskerlivet. Så udstillingen handler om succeser og fejl, om at undre sig og blive ved med at prøve. Den er delt op i fire sektioner som hedder, nysgerrighed, eksperimenter, samarbejde og anerkendelse, som alle fortæller noget om forskerlivet.

Vi synes, at vi har en rigtig god udstilling, som prøver at fortælle til almindelige mennesker, hvad forskerlivet drejer sig om.

Morten Arnika Skydsgaard

Blandt højdepunkterne er afdøde nobelprismodtager Jens Christian Skous kontor, som er blevet genskabt til udstillingen. Jens Christian Skou er den seneste dansker, som har vundet nobelprisen, da han modtog nobelprisen i kemi i 1997.

Publikum kan også bidrage til udstillingen. De kan nemlig selv byde ind med, hvad de tænker om de store temaer, som anerkendelse og nysgerrighed. Det bliver så en del af udstillingen, som fremtidige gæster kan læse.

Annonce

Anderkendelse og konkurrence

UMAC, der uddeler prisen, er en international komite for universitetsmuseer. Her indgår Steno museet også, da det som en del af Science Museerne er tilknyttet Aarhus Universitet.

Øjeblikket hvor Morten Arnika Skydsgaard finder ud af, at museet har vundet prisen. Ceremonien foregik elektronisk. I baggrunden er zoofysiolog Tobias Wangs reoler, som er genskab til udstillingen. Foto: Trine Bjerre Mikkelsen

I år var tre udstillinger nomineret til prisen, hvor konkurrenterne var Harvard i USA og Tel Aviv fra Israel. Men det var altså Aarhus, der løb med prisen, og det er Hans Buhl overrasket over.

-  Der har også været andre nomineret, et ved Harvard og et andet ved Tel Aviv, og de har også været gode projekter. Så jeg var helt vildt overrasket. Jeg synes egentlig bare, det var fedt, at vi var nomineret, men at vi så vinder prisen. Det er jeg virkelig, virkelig glad for, siger Morten Arnika Skydsgaard.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Kultur For abonnenter

Filmen 'Margrethe den Første' er storslået, tung og tragisk middelalderspænding

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce