Annonce
Østjylland

Stensballegaard Golfklub: To ud af tre hold rykkede op i rækkerne

To ud af tre hold avancerede i rækkerne. PR-foto

Horsens: Søndag var en stor dag i Stensballegaard Golfklubs korte historie. To ud af tre hold rykkede op i rækkerne.

1. holdet for damerne rykkede fra 3. division til 2. division i en meget tæt match, hvor de hev en 6-3 sejr hjem mod Aaskov.

Camilla Vildrik Pedersen lavede et comeback og vandt hul 18, så hun delte sin match. Anna Behnsen, årgangsmesteren i U15, slog en tre år ældre handicap 1.9-spiller og har dermed vundet alle sine syv kampe i år.

Det samme gjorde sig gældende for foursome, bestående af Cecilie Greve og Daniela Gomig-Hansen. Syv ud af syv sejre. Landets 3. bedste række venter til næste år.

2. holdet på herresiden skulle ud i slagspilkvalifikation, hvor 8 af 15 hold ville gå videre. Det lykkedes at blive nummer seks. Jens Aslak Pommerenche lavede med 80 slag turneringens bedste score på den svære og vindblæste Trehøje-bane.

Andetsteds i Danmark, Kaj Lykke Golfklub, måtte seniorholdet tage til takke med en 3. plads ud af fire hold, der spillede om to pladser mod videre avancement.

Klubbens 1. hold på herresiden sikrede sig allerede tidligere på sæsonen oprykning til 3. division ved at vinde holdes pulje i 4. division.

Annonce
Søndag var stor dag i Stensballegaard Golfklub. PR-foto
Horsens-klubben ser nu frem mod at holde klubmesterskaber i den kommende weekend. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce