Annonce
Kultur

Stieg Larsson-festen forbi for Modtryk

Efter tre forrygende år med kæmpeomsætning på Millennium-serien blev forlaget Modtryks omsætning næsten halveret i 2010

Annonce

Forlaget Modtryk satsede på krimier længe inden krimi-tsunamien for alvor ramte Danmark i 90’erne, og har derfor stadig en række af Skandinaviens mest populære krimi-forfattere i stalden. Det drejer sig om forfattere som Jan Guillou, Jo Nebø, Håkan Nesser og Åsa Larsson.

Juvelen i samlingen er dog svenske Stieg Larsson, der med sin Millennium-trilogi er hovedårsagen til, at forlaget de seneste fire år har haft en omsætning på tilsammen 250 millioner kroner. Salget af Larssons serie om computer-hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist har udgjort cirka halvdelen af den totale årlige omsætning på omkring 70 millioner kroner i perioden 2007-2009. Efter de tre helt forrygende år blev 2010 dog året, hvor Stieg Larsson-feberen for alvor tog af. Salget af hans bøger indbragte sidste år kun en million kroner af forlagets samlede omsætning på godt 40 millioner kroner.

- Set i lyset af at salget af Stieg Larssons bøger er faldet markant, er vi faktisk ret stolte over 2010-resultatet. Også 2010 blev et flot år for forlaget, og vi har god grund under fødderne, siger Ilse Nørr, redaktør og medejer af Modtryk.

Hun vurderer, at krimierne vil storsælge i mange år endnu, og krimierne udgør derfor også stadig mere end halvdelen af forlagets samlede udgivelser på årsbasis.

Læs mere i Århus Stiftstidende mandag. Her kan du også se forårets krimi-udgivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce