Annonce
Sport

Stiften erfarer: Skanderborg Aarhus sender bagspiller til verdens bedste håndboldliga

Mathias Bitsch er nummer 40 på topscorerlisten i herrehåndboldligaen. Han har scoret 105 gange. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skanderborg Aarhus har et sidste hængeparti i forhold til sommerens kontraktudløb.

HÅNDBOLD: Mathias Bitsch har været fast mand for Skanderborg Aarhus i klubbens første leveår - akkurat som han også var det til sidst i Skanderborg.

Men når næste sæson begynder, er Bitsch borte.

Den venstrehåndede bagspiller har kontraktudløb og skifter ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger til Bundesliga-klubben GWD Minden.

Annonce

Minden er for nu en Bundesliga-klub, men holdet ligger næstsidst i verdens bedste håndboldliga med to point op til stregen og syv kampe tilbage i rækken.

På Mathias Bitschs position, højre back, har Minden haft problemer i løbet af sæsonen. Blot en af deres to faste højre backer, serbiske Nikola Jukic, er i top 100 på topscorerlisten i Bundesligaen. Og Jukic har blot scoret på 43 procent af sine afslutninger, hvilket er næstlavest af de 100 mest scorende i rækken.

Jukic' kontrakt udløber desuden efter denne sæson, ligesom den også gør for hans højre back-makker Christian Zeitz.

Zeitz er en tysk håndbolds største legender gennem tiden med tre Champions League-titler i Kiel samt 13 år på det tyske landshold med en VM-guldmedalje fra 2007 i banken. Men Zeitz er også blevet 41 år gammel og har kun scoret 12 gange i hele sæsonen.

Op og ned for Bitsch

Mathias Bitsch har overordnet set spillet en sæson, som har været meget op og ned for Skanderborg Aarhus.

I enkelte kampe har han været decideret suveræn og vist prøver på en fænomenal skudarm. Det så man eksempelvis i september, hvor han i høj grad var med til at tage en stor sejr med otte scoringer. Og man så det også, da Skanderborg Aarhus i februar ellers spillede en halvsvær kamp mod Nordsjælland. Her scorede Bitsch hele 11 gange.

Mathias Bitsch' blå bog

26 år gammel. 

Er officielt indvejet til 99 kilo og med en højde på 192 centimeter. 

Har spillet i Skanderborg Håndbold (Skanderborg Aarhus Håndbold fra sommeren 2021) siden sommeren 2018. Inden det spillede han i Skive fH fra 2016-2018, men oprindeligt spillede han ungdomshåndbold i TTH, hvor han også fik en kort tid på førsteholdet

Men der har i den grad også været prøver på det modsatte og på kampe, hvor Bitsch slet ikke har ramt dagen. Det skete for eksempel i den forrige kamp, hvor Bitsch kun afsluttede tre gange og ikke scorede en eneste gang mod Ribe-Esbjerg.

Meget ofte har Mathias Bitsch fået Skanderborg Aarhus' første afslutning i kampen - udefra set som et forsøg på at få højre backen hurtigt i gang. Flere gange har den 26-årige Bitsch dog vist sig som en humørspiller.

Annonce

Forstærkningen er allerede på plads

Derudover har Mathias Bitsch ligeledes kontraktudløb til sommer, og det er allerede efterhånden ved at være længe siden, at Skanderborg Aarhus hentede en spiller, som ligner en decideret erstatning.

I næste sæson kommer Jonatan Mollerup til fra Ribe-Esbjerg. Mollerup har både scoret flere mål og lavet flere målgivende afleveringer end Bitsch i denne sæson, selvom Mollerup faktisk har spillet to kampe færre.

Derfor har der siden januar, hvor Mollerup blev officiel i Skanderborg Aarhus, været en fornemmelse af, at Mollerup ville blive førstevalg, Jon Katballe andetvalg og Mathias Bitsch at finde i en ny klub.

Mathias Bitsch' sæson i Skanderborg Aarhus

103 mål på 208 afslutninger i herrehåndboldligaen

37 målgivende afleveringer 

Har scoret på 49 procent af sine afslutninger i denne sæson. Til sammenligning har Morten Hempel Jensen, som spiller den modsatte back, og Jonatan Mollerup, der erstatter Bitsch i den kommende sæson, scoret på 51 procent af deres afslutninger

Har en MEP pr. kamp på 1,79. MEP er den måleenhed, som bruges til at fortælle, hvor vigtig en pågældende spiller har været i det offensive spil. Sammenlignet med Morten Hempel Jensen, Morten Balling og Thomas Arnoldsen, som har været de tre andre bagspillere i Skanderborg Aarhus, som har spillet mest, har Bitsch den laveste MEP (Hempel Jensen 2,34, Balling 2,08, T. Arnoldsen 3,63).

Noget, Bitsch i øvrigt selv bekræftede efter sine 11 mål mod Nordsjælland i januar.

- Skanderborg Aarhus har jo hentet Jonatan Mollerup, og vi har allerede Jon Katballe på min position, så vi må se, om de gider have tre på samme position. Ellers er det nok her, vores veje de skilles, sagde Mathias Bitsch til dette medie efter den kamp.

Mollerup har desuden den fordel, at han også kan dække op. I moderne håndbold har man i mange år snakket om tovejsspillere. Sådan en er Mathias Bitsch ikke. Bitsch er kun i forsvaret for Skanderborg Aarhus, når han ikke har nået at skifte ud. Derudover deltager Bitsch aldrig i syv-mod-seks-angreb.

Bitsch er fortid i klubben til sommer. Og mon ikke, han holder godt øje med livescoren i den kommende tid, for at se, om GWD Minden bliver i Bundesligaen og dermed stadig skal møde hold som Kiel, Flensborg-Handewitt og forrygende Magdeburg fremover.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Sport For abonnenter

Hjulmand udtager krykhusarer for at få dem gjort klar, når det bliver alvor efter sommer op til VM i Qatar

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce