Annonce
Kultur

Stiften får en kulturpatrulje - også med plads til dig

Om tre år er Aarhus hele Europas kulturhovedstad.

Annonce

Ikke blot kulturlivet, men hele byen, kommunen og regionen er i fuld gang med at ruste sig til den både spændende, krævende og forpligtende udfordring, som forhåbentlig vil påkalde sig opmærksomhed langt uden for landets grænse.

Med temaet »Rethink« har man forpligtet sig på at tænke nyt; at eksperimentere med og udvikle nye former for både kulturproduktion og -oplevelse. Et laboratorium, hvor kulturudøvere og publikum bringes tættere på hinanden, og hvor der ud af samarbejder på kryds og tværs af kommune- og landegrænser skal udspringe et spændende og varieret program, men også nye former for praksiser og tilbud, som gerne skulle række langt ud over 2017.

Hanne Trap Friis instruktør Freeze Productions. Foto: Louise Kirkegaard Må benyttes frit!!

Også i Århus Stiftstidendes mediehus føler vi en stærk forpligtelse til at både eksperimentere og tænke nyt i forhold til den måde, hvorpå vi hver dag forsøger at holde trit med det pulserende kulturliv, som kendetegner Aarhus og Østjylland. Vi vil gerne være med til at kvalificere den lokale kulturdebat og vil også gerne nå endnu længere ud i krogene af kulturlivet. Vi skal have fingeren på pulsen med nye tendenser og trends, men også tage diskussionen om, hvad de er udtryk for.

Benedicte Strøm er Dagens Portræt og ny kommunikationschef i 2017 projektet

Til det formål har Århus Stiftstidende nu dannet sin egen kulturpatrulje, som du fremover vil møde i spalterne. 20 fremtrædende erhvervs- og kulturfolk har takket ja til udfordringen om at være avisens forlængede arm i kulturlivet. Blandt dem Mona Juul, direktør for reklamebureauet Envision i Aarhus, der begrunder sin deltagelse således:

»For mig handler kultur om frihed, fællesskab og følelser. Og jeg kan godt lide smagsdommere. Især dem, jeg er enig med. Men uden de mere utålelige af slagsen er der jo ingen debat og udvikling. Jeg regner da også selv med at være utålelig, eftersom jeg nærmest er minus-kulturel og nok mest er til at råbe tøs efter de langhårede på stadion. Det skal dog ikke forhindre mig i at bidrage med en emotionel, ærlig og ligefrem holdning om alle former for kultur.«

Marie Louise Wille, skuespiller

Også iværksætteren og innovatøren Jonathan Løw har meldt sig under fanerne:

Ny direktør for Filmbyen i Århus, Carsten Holst

»Kultur kan også være en skidesjov aften til stand-up, en kamp på stadion med de hviiiie eller en lidt for selvhøjtidelig teateropsætning, man kommer til at grine upassende af. Dén barnlige side har vi mennesker jo heldigvis stadig i os. Kulturpatruljen er en mulighed for at opleve kultur og ikke mindst diskutere den og sætte den ind i en større kontekst med andre inspirerende østjyder. Den samtale glæder jeg mig meget til at tage del i.«

Kristina Holgersen, sanger og komponist

Komponisten og sangeren Kristina Holgersen siger om udfordringen:

Svalegangen præsenterer nyt repertoire for næste sæsonSvalegangen præsenterer nyt repertoire for næste sæson

»Jeg er altid interesseret i at udveksle viden og synspunkter omkring kunst, kultur og samfundet generelt. Og så holder jeg grundlæggende af at opleve nyt.«

Kåring af Byens Bedste 2012

Også Benedicte Strøm, kommunikationschef for Aarhus 2017, er med:

23 BERN Rais 10a10 18 årige Johannes og filminstruktør Åge Rais Foto: Kim Haugaard 20092006

»Jeg har svært ved at sige nej til en udfordring og vil med stolthed repræsentere den almindelige kulturforbruger, for jeg opfatter ikke mig selv som kulturekspert. Til gengæld er jeg frisk på at levere en mening, som naturligvis kan rokkes og forfines.«

reklamebureauet enVisions direktør Mona Juul

John Fogde, talsmand for musikfestivalen Northside, ser frem til opgaven:

Granhøj Dans Palle Granhøj

»Der sker rigtig meget i Aarhus på kulturfronten, men arrangementerne får desværre ikke nødvendigvis den redaktionelle omtale og de besøgstal, de fortjener. Så som indfødt århusianer ligger det mig meget på sinde at være med til at promovere lokale arrangementer ved enhver lejlighed.«

Hvordan kulturpatruljen vil blive inddraget i mediehusets kulturdækning, vil vi i de kommende måneder sammen med medlemmerne af patruljen eksperimentere os frem til, og formen vil givetvis variere fra opgave til opgave. Vi vil også, når muligheden byder sig, give nogle af vores abonnenter på avis og netavis mulighed for på skift at slutte sig til patruljen og altså dermed få mulighed for at opleve kulturbegivenheder sammen med medlemmer af patruljen. Det eneste, vi forlanger til gengæld, er dine meninger.

Firoozeh Bazrafkan er en dansk-iransk kunstner og debattør, der lige er blevet idømt fem dagbøder · 1000 kr. for racistiske udtalelser mod muslimske mænd.

»Smagsdommerne« på DR 2 og DR K er sikkert kendt af mange kulturinteresserede, men det er os bekendt første gang, at et dagblad forsøger sig med denne form for kulturkritik. Kulturpatruljen kommer ikke til at erstatte, men skal udelukkende ses som et supplement til avisens faste anmelderkorps. Det handler altså kort og godt om at gøre kulturdebatten og -kritikken mere levende og spontan og om at udvikle nye former for formidling af alt det, der sker på kulturfronten.

Jonathan Løw. Kaospiloterne

Medlemmerne af mediehusets Kulturpatrulje vil også få mulighed for at øse af både deres viden og holdninger i et nyt kulturprogram, »Kulturkampen«, på TV2 Østjylland. Programmet får premiere 6. februar klokken 20. og har Søren Ø. Jensen som vært.

01kuaParadisDirektør2a3 Ny direktør på Øst For Paradis: Line Daugbjerg Christensen
Kim Bisgaard, leder af Godsbanen
15 ARHU konsert 2a4 konsert gellerup Foto:Jan Christensen 14122006
Mindekoncert for Flemming Bamse Jørgensen - Hans Krull
Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce