Annonce
Aarhus

Stiften-journalist med i finalefeltet til Cavlingprisen

Journalist Morten Svith er en af fire finalister til Cavlingprisen, der bliver uddelt 5. januar. Foto: Jens Thaysen

Morten Svith fra Århus Stiftstidende er en af fire finalister til journalistikkens mest prestigefyldte pris, Cavlingprisen, for sin artikelserie Skandalechefen.

AARHUS: Ved formiddagstid fik Århus Stiftstidendes journalist Morten Svith et telefonopkald af de sjældne.

De 52 indstillede til den mest fornemme journalistiske pris, Cavlingprisen, var af komiteen bag prisen blevet barberet ned til fire finalister. Heriblandt Morten Svith.

Han er nomineret for sin afslørende artikelserie Skandalechefen. En artikelserie, der afslørede problematiske forhold i Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune, og som betød at både chef Claus Pedersen og senere direktør Erik Jespersen blev fyret.

Sagen fik efterfølgende og højst usædvanligt stadsdirektøren i Aarhus Kommune til at indrømme, at man undervejs modarbejdede Morten Svith i arbejdet med at grave i de problematiske forhold. Derfor har man i kommunen nu ændret i tilgangen til journalister.

- Morten var virkelig en enmandshær. Det er ham, der har gravet det hele frem, det er ham, der blev ved, og det er ham, der har stykket logikkerne sammen. Jeg synes, at han har lavet et fremragende stykke journalistisk arbejde, som han fortjener at få anerkendelse for, for eksempel i form af Cavlingprisen, sagde stadsdirektøren Niels Højberg selv i forbindelse med indrømmelsen.

De resterende tre nominerede er, Sebastian Abrahamsen og Mathias Koch Stræde fra Information for deres digitale fortælling Forført. Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen for bogen Bullshit. Samt DRs dokumentarhold for Meningitissagen.

Annonce

Gav fyrede medarbejdere en stemme

Morten Svith fik tidligere på året anerkendelse og diplom af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak for artikelserien, fordi den satte lys på tidligere fyrede medarbejdere, der følte sig mobbet, uretfærdigt fyret og kørt ud på et spor af tidligere chef Claus Pedersen.

På grund af artiklerne i Stiften, følte de sig hørt, og de fik alle taget deres fyringer op til genvurdering.

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak var én af tre, der havde indstillet Morten Svith til Cavlingprisen.

Morten Svith var også en af fire finalister til Foreningen af Undersøgende Journalisters store pris "Graverprisen", ligesom han er blevet hædret med Erik Schmidts Mindelegat - Århus Stiftstidendes interne legat for god journalistik - der uddeles én gang om året.

Vinderen af årets Cavlingpris findes 5. januar på Nationalmuseet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce