Annonce
Aarhus

Stiften købt af Jysk Fynske Medier: Mere fokus på det lokale

<p>Foto: Axel Schütt</p>

Efter måneders venten er handlen endelig en realitet, og det vil betyde en endnu bedre avis i fremtiden.

Annonce

Så skete det endelig.

Efter flere måneders venten godkendte konkurrencemyndighederne i går endelig Jysk Fynske Mediers køb af Midtjyske Medier og dermed Århus Stiftstidende.

Dermed skifter Stiften fra Berlingske Media og deres belgiske ejer De Persgroep til en ejer, der blandt andet tæller Fyns Stiftstidende og Jyske Vestkysten samt aviser i Kolding, Vejle og Horsens.

»Det er en rigtig god nyhed for os, og den er blevet modtaget med stor glæde i vores bladhus. Vi har været rigtig glade for at være en del af Berlingske Media. Men med Jysk Fynske Medier får vi en ejer, der i endnu højere grad har ekspertise i at udvikle og udgive lokale og regionale medier«, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Som følge af handlen fratræder ansvarshavende chefredaktør Dorthe Carlsen sin stilling. Ny mand på posten bliver Per Westergård, der i forvejen er ansvarshavende chefredaktør på Fyns Stiftstidende.

Derudover er Per Westergård en gammel kending i bladhuset i Aarhus, hvor han var chefredaktør fra 2006 til 2008.

»Fra hans tid på avisen kender vi Per som en visionær og meget dygtig leder, og vi glæder os rigtig meget til i fællesskab med ham og de øvrige i Jysk Fynske Medier at udvikle avisen yderligere«, siger Jan Schouby.

Endnu er det for tidligt at sige noget om, hvad de nye ejere har af konkrete planer, men Jan Schouby forventer, at samarbejdet med Jysk Fynske Medier vil medføre en række positive ændringer på Århus Stiftstidende.

Mens Berlingske Media arbejdede meget med en centralisering af beslutningsprocesserne, går Jysk Fynske Medier i den stik modsatte retning og vil have lokalt forankrede medierhuse.

»Vores nye ejere tror på en stor fremtid for de lokale medier, og som os lever og ånder de for den gode regionale og lokale journalistik. Der er ingen tvivl om, at vi i samarbejde med Jysk Fynske Medier vil komme til udvikle Århus Stiftstidende både på print og på nettet markant i de kommende måneder,« lover Jan Schouby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce