Annonce
Aarhus

Arkitekturanmeldelser på vej til Stiften: Her er første bygning, der skal bedømmes

Aarhus bliver konstant et byggeri eller et højhus rigere. Men hvad er vellykket, hvad giver ligeså meget, som det tager og hvorfor. Det skal Stiftens nye arkitekturanmelder hjælpe med at svare på. Fotos: Axel Schütt & Scanpix
Der bliver bygget massivt i Aarhus lige nu, og meningerne om det byggede er mange og markante. Men hvad siger en professor i arkitektur om udviklingen og de enkelte byggerier. Det skal et nyt koncept med arkitekturanmeldelser give svaret på.
Annonce

AARHUS: Intet giver flere læserreaktioner på Århus Stiftstidende end arkitektur og byggeri.

Hverken AGF eller letbanen kan måle sig med den diskussion og til tider ophedede debat, der kan komme, når vi beskriver en ny bygning, en kommende bydel eller en mere eller mindre opsigtsvækkende tilbygning i byen.

Derfor starter vi nu et nyt koncept, som skal være med til at nuancere debatten om arkitekturen i Aarhus.

Inden længe har vi nemlig for første gang en arkitekturanmeldelse med i avisen og på Stiften.dk.

Vi har allieret os med professor på Arkitektskolen i Aarhus og forfatter til flere bøger om arkitektur, Karl Christiansen, som løbende vil anmelde nye bygninger eller områder rundt i Aarhus. Han skal vurdere byggeriet, placeringen, arkitekturen, og han skal være ærlig.

Første anmeldelse kommer i løbet af et par uger, hvor Karl Christiansen vil anmelde Systematics nye tårn i Ådalen.

Stiftens nye arkitekturanmelder, Karl Christiansen, starter med at anmelde Systematics nye hovedsæde på Søren Frichs Vej. Foto: Axel Schütt

Vi vil meget gerne høre fra jer, hvilke bygninger I mener, vi bør lave en anmeldelse af. Kom derfor gerne med jeres forslag til tobn@stiften.dk.

Vi håber, I vil tage godt imod det nyt koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce