Annonce
Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

Nogle gange må man godt parkere på Kongevejen - andre gange må man ikke. Foto: Søren Willumsen

Der var en gang, hvor parkeringsvagter i Aarhus Kommune hed parkeringsvagter. Men sådan er det ikke længere, selv om de stadig holder øje med, om folk parkerer deres køretøjer lovligt eller ulovligt.

I dag hedder kommunens parkeringsvagter nemlig cityassistenter – og det har de heddet siden foråret 2017. Dengang lød forklaringen fra Aarhus Kommune, at navneskiftet skulle afspejle parkeringsvagternes reelle opgaver, når de gik på gaden i deres uniformer.

Flotte og svulstige ord for et simpelt navneskift. Men en spade er stadig en spade, selv om den ikke bliver brugt til at grave med.

De skulle nemlig ikke kun udstede parkeringsbøder – som dengang også blev ændret til at hedde parkeringsafgifter – men også hjælpe borgere med at finde vej til en parkeringsplads, hjælpe turister med at finde rundt i Aarhus og eksempelvis holde øje med, om afspærringer ved vejarbejde levede op til gældende krav. Jo, der var mange ting at lave for en parkeringsvagt.

Annonce

Hvis vi spoler op til nutiden, så må man konkludere, at cityassistenterne stadig lever op til deres gamle navn, for i denne uge blev der skrevet en ordentlig bunke parkeringsbøder … undskyld, parkeringsafgifter ... ud til borgere, der havde parkeret ulovligt langs Kongevejen.

Tilbage i 2017 og i forbindelse med navneskiftet lød det fra chefen for Drift og Myndighed i Center for Byens Anvendelse, Kim Gulvad Svendsen, at cityassistenterne er kommunens ansigt udadtil, og det er deres fornemste opgave at servicere århusianerne og vores gæster samtidig med, at de sikrer den daglige mobilitet og reducerer farlige parkeringer.

Flotte og svulstige ord for et simpelt navneskift. Men en spade er stadig en spade, selv om den ikke bliver brugt til at grave med.

Og en cityassistent er stadig en parkeringsvagt, hvis ikke han/hun har forstået, at cityassistentens fornemste opgave er at servicere århusianere og byens gæster.

Hvis nu den eller de cityassistenter, der i tirsdag udskrev 50-60 parkeringsbøder … undskyld, parkeringsafgifter … til de bilister, der havde benyttet skråparkering på Kongevejen havde forstået opgaven med at servicere borgerne, så ville der ikke være sat en eneste gul afgiftslap i ruden på bilerne. Nej, så ville den eller de cityassistenter have tænkt sig om og spurgt enten sig selv eller deres chef, hvorfor så mange bilister kunne lave den samme parkeringsfejl på samme sted. Eller om der måske var en årsag til, at så mange parkerede ulovligt.

Men det gjorde man ikke. Man skyndte sig i stedet at være parkeringsvagt og krasse penge ind og glemte alt om at servicere.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Debat

Fysioterapeut ønsker sig sammenhæng i sundhedsvæsnet: Kære politikere, I skal bare gå til opgaven på samme måde som os

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

Annonce