Annonce
Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

Nogle gange må man godt parkere på Kongevejen - andre gange må man ikke. Foto: Søren Willumsen

Der var en gang, hvor parkeringsvagter i Aarhus Kommune hed parkeringsvagter. Men sådan er det ikke længere, selv om de stadig holder øje med, om folk parkerer deres køretøjer lovligt eller ulovligt.

I dag hedder kommunens parkeringsvagter nemlig cityassistenter – og det har de heddet siden foråret 2017. Dengang lød forklaringen fra Aarhus Kommune, at navneskiftet skulle afspejle parkeringsvagternes reelle opgaver, når de gik på gaden i deres uniformer.

Flotte og svulstige ord for et simpelt navneskift. Men en spade er stadig en spade, selv om den ikke bliver brugt til at grave med.

De skulle nemlig ikke kun udstede parkeringsbøder – som dengang også blev ændret til at hedde parkeringsafgifter – men også hjælpe borgere med at finde vej til en parkeringsplads, hjælpe turister med at finde rundt i Aarhus og eksempelvis holde øje med, om afspærringer ved vejarbejde levede op til gældende krav. Jo, der var mange ting at lave for en parkeringsvagt.

Annonce

Hvis vi spoler op til nutiden, så må man konkludere, at cityassistenterne stadig lever op til deres gamle navn, for i denne uge blev der skrevet en ordentlig bunke parkeringsbøder … undskyld, parkeringsafgifter ... ud til borgere, der havde parkeret ulovligt langs Kongevejen.

Tilbage i 2017 og i forbindelse med navneskiftet lød det fra chefen for Drift og Myndighed i Center for Byens Anvendelse, Kim Gulvad Svendsen, at cityassistenterne er kommunens ansigt udadtil, og det er deres fornemste opgave at servicere århusianerne og vores gæster samtidig med, at de sikrer den daglige mobilitet og reducerer farlige parkeringer.

Flotte og svulstige ord for et simpelt navneskift. Men en spade er stadig en spade, selv om den ikke bliver brugt til at grave med.

Og en cityassistent er stadig en parkeringsvagt, hvis ikke han/hun har forstået, at cityassistentens fornemste opgave er at servicere århusianere og byens gæster.

Hvis nu den eller de cityassistenter, der i tirsdag udskrev 50-60 parkeringsbøder … undskyld, parkeringsafgifter … til de bilister, der havde benyttet skråparkering på Kongevejen havde forstået opgaven med at servicere borgerne, så ville der ikke være sat en eneste gul afgiftslap i ruden på bilerne. Nej, så ville den eller de cityassistenter have tænkt sig om og spurgt enten sig selv eller deres chef, hvorfor så mange bilister kunne lave den samme parkeringsfejl på samme sted. Eller om der måske var en årsag til, at så mange parkerede ulovligt.

Men det gjorde man ikke. Man skyndte sig i stedet at være parkeringsvagt og krasse penge ind og glemte alt om at servicere.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

Alarm 112

Politiet efterlyser ældre mand: Beder nu offentligheden om hjælp

Se med live fra coronapressemøde: Mette Frederiksen appellerer alle til at tage tredje stik

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Debat

Vi skal gøre Danmark rigere: Lige nu skubber regeringen bare problemerne foran sig

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Aarhus

Dagens corona-tal: Rekordhøje i Danmark - stor nedgang i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Sport

AGF forlænger kontrakten med talentfuld forsvarsspiller: Er en 'fremtidig leder'

Annonce