Annonce
Dette er en leder. Den er skrevet af et medlem af vores lederpanel og udtrykker Århus Stiftstidendes holdning.
Leder

Stiften mener: Hvil i fred, Else - nu må vi se, hvad politiet finder ud af

Else Marie Larsen blev landskendt i TV2-dokumentaren 'Plejehjemmene bag Facaden', hvor hun var udsat for en horribel behandling på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus. Privatfoto 

I aften er min mor Else Marie Larsen død. Du har kæmpet for Danmarks ældre og tog en for holdet. Sådan skriver hendes søn, Brian Sten Larsen, på Facebook, og han har fuldstændigt ret. Selv om alderdommen en overgang var umenneskelig svær for Else, så har hendes lidelser ved den uværdige behandling, hun blev udsat for, ikke været forgæves.

Hun tog i den grad en for holdet, da hendes familie indvilgede i, at TV2 med skjult kamera kunne dokumentere, hvordan hun blev horribelt og hensynsløst håndteret og omtalt respektløst hen over hovedet på sig af personale på plejehjemmet Kongsgården i Viby.

Det gav i den grad genlyd i hele Danmark, da TV2 endelig kunne vise dokumentaren 'Plejehjemmene bag Facaden' med de hårrejsende filmklip af den hjælpeløse Else hængende urimeligt lang tid i en gynge, mens hun klagede over smerter til det afvisende personale.

Annonce

Da programmet endelig kom på skærmen, gik det godt nok stærkt med at få sat gang i undersøgelser af ældreplejen, og det varede heller ikke længe, før politikerne skruede op for bevillingerne både lokalt og nationalt, mens omsorgssvigtet udløste fyringer på flere niveauer i Aarhus.

Så vidt var det næppe kommet uden Elses og hendes families medvirken.

For det hører desværre også med til historien, at alskens instanser på alskens måder i flere uger forsøgte at stoppe udsendelsen med fogedforbud og trusler om straffesager mod TV2 og så videre. Først da Ekstra Bladet viste nogle lækkede klip fra programmet, opgav blandt andet Aarhus Kommune modstanden mod, at det fulde program blev sendt, hvorefter lavinen rullede. Og den er næppe rullet færdig.

Elses søn Brian Sten Larsen bemærker nemlig i sit opslag, at Else jo desværre ikke opnåede at opleve den fulde sejr over det svigtende system, da politiet endnu ikke har afsluttet sit arbejde med sagen.

Det hører desværre også med til historien, at alskens instanser på alskens måder i flere uger forsøgte at stoppe udsendelsen med fogedforbud og trusler om straffesager mod TV2 og så videre.

Og at den endnu ikke er slut, det bekræfter advokaturchef ved Anklagemyndigheden Jacob Balsgaard. Forklaringen er blandt andet et tovtrækkeri ved Byret, Landsret og Højesteret om, hvorvidt TV2 skulle udlevere de råbånd, som nu hjælper politiet med at afgøre, hvad der faktisk skete under optagelserne: Var det omsorgssvigt i en grad, at nogen kan straffes for det? Og var TV2's metoder i orden, eller skal stationen også stilles til ansvar? Det skulle vi få svar på om 1-2 uger, fortæller advokaturchefen til Stiften.

Ærgerligt for Else og hendes familie, at sagen har trukket så længe ud. Men tak til dem for deres mod til at stå frem og lade Else filme i den gode sags tjeneste.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for udlændinge at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Debat

Er der en voksen til stede i Nordea: Eller skal vi røve banken?

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce