Annonce
AGF

Stiften på banen i 225 år: Vi genopliver gyldne AGF-øjeblikke

Kampprogrammet til superligaopgøret mellem AGF og Silkeborg søndag er udvidet med 16 sider, som Stiften har leveret - blandt andet om de to holds første kamp og om de hvides pokaltriumf i 1996. Her er link til programmet.
Annonce

AARHUS: I år fylder Århus Stiftstidende 225 år, og i de seneste 90 af dem har byens avis i stigende grad handlet om byens hold, AGF.

Det tætte samspil markeres søndag, hvor Århus Stiftstidende gør sig særligt bemærket ved kampen mellem AGF og Silkeborg. I anledning af avisjubilæet har Stiften og det tidligere søsterselskab Stibo (Aarhuus Stiftsbogtrykkerie) købt masser af billetter til kampen, som er delt ud til læsere, forretningsforbindelser og medarbejdere, der i stort tal vil fylde tilskuerpladserne.

Tilskuerne får også udleveret et kampprogram, der i dagens anledning er udvidet med 16 sider, som Stiften har leveret.

Her kan man bl.a. læse om AGF og Silkeborgs første indbyrdes superligaopgør 5. maj 1991 og om AGFs pokaltriumf i 1996. Desuden skriver chefredaktør Jan Schouby om, hvorfor avisen ikke bare hepper ukritisk på byens hold.

Hvis du ikke kommer til kampen men alligevel har lyst til at læse Stiftens bidrag til kampprogrammet, så kan du se det sammen med e-avisen på app'en Nyhedskiosken eller på http://www.e-pages.dk/jfmtillaeg/1888/.

Avisens tegner Jens Nex har lavet forsiden til Stiftens del af kampprogrammet - inspireret af og med kærlig hilsen til Aage Rasmussens plakat af den flyvende journalist fra 1938.
Annonce

Flest artikler om sejre

Og så lige lidt facts, vi ikke fik plads til på de 16 sider:

Århus Stiftstidende skrev første gang om AGFs fodboldhold 1. maj 1909.

Det var optakt til en kamp mod Aalborg Boldklub, der blev afviklet på Marselisborg-banen klokken 8.00. Dommer var ekspedient H. Goesmann, og avisen lovede et fair opgør mellem to jævnbyrdige hold.

Sidste år bragte vi i Stiften 927 artikler, hvor ordene AGF og fodbold indgik. Altså i snit 2,5 om dagen.

Det år vi bragte flest artikler indeholdende de to ord var i 2010. Her bragte vi hele 1431 artikler på et år.

Vi har markant flere artikler i arkivet indeholdende ordene AGF og sejr, end vi har artikler med ordene AGF og nederlag.

Stiften.dk liveblogger fra alle AGFs kampe. Flest brugere havde vi til pokalkampen mod Hvidovre i 2012, hvor AGF vandt 9-8 efter straffesparkkonkurrence. Her fulgte mere end 12.000 fans afslutningen på kampen via vores liveblog.

John Stampe har klubrekorden med 444 kampe. Stiften skrev første gang om ham 22. februar 1977, da han skiftede til AGF fra Aabyhøj efter de hvide var rykket op i 1. division. Da blev han betegnet som et stort talent på midtbanen. Stampe var en af fem nye spillere. De fire andre var Preben Wagner, Kurt Ross, Frank Olsen og Lars Jensen

Søndag optræder AGF i en speciel fødselsdagstrøje fra Hummel. I 1977 var Stiftens sportsredaktion ikke meget for at give "gratis reklame", så op til sæsonstarten blev AGFs nye trøjer omtalte på følgende måde: "AGF vil i den kommende sæson optræde i lidt ændret klubdragt, som man gratis modtager fra et større sportsudstyrsfirma i det sydlige udland. Det kommer til at ligne den Borussia Mönchengladbach optrådte i forleden."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce