Annonce
Aarhus

Stiften på folkevandring: Fra Moesgaard til Kalø på en lørdag

Starten gik fra gårdspladsen ved herregården Moesgaard. Foto: Flemming Krogh
Lørdag var Århus Stiftstidendes journalist Flemming Krogh gået med på Den Store Vandring fra Moesgaard til Kalø Vig.
Annonce

AARHUS/EGÅ/KALØ: Meget må man gå igennem som fotograf og journalist på Århus Stiftstidende - lørdag havde vi eksempelvis sendt fotograf Flemming Krogh ud på Den Store Vandring fra Moesgaard til Kalø Vig.

En lille vandretur på 40 kilometer, som startede tidligt lørdag morgen og sluttede først på aftenen efter flere stop undervejs.

Undervejs sørgede Henrik Mikkelsen for at alle var med og at sikkerheden var i orden. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Starten gik fra Moesgaard

I hundredevis af glade og forventningsfulde vandrere var lørdag morgen stimlet sammen for at gå den lange tur fra Moesgaard til Kalø Vig med initiativtageren Henrik Mikkelsen i spidsen.

800 havde meldt sig til vandringen, og næsten lige så mange mødte også frem på parkeringspladsen ved Moesgaard Museum.

Allerede fra start kunne mange af os åbne jakkerne på grund af det gode vejr, og Henrik Mikkelsen stod klar med instrukser til de gående, blandt andet om sikkerhed.

- Sørg for at råbe højt, hvis I ser en cykel komme på stien, og tag eventuelt skoene af, når vi krydser et vandløb, fødderne tørrer hurtigere end skoene. Og så er det tilladt at tisse i skoven, lød det blandt andet.

Humøret var højt fra start, og vandringsmændene og -kvinderne nåede hurtigt frem til Ørnereden.

Første etape gik fra Moesgaard til Egå Marina, hvor der samtidigt var havnens dag. Her stod havnens folk klar med kaffe og saftevand, og det var også i Egå, at flere valgte at stoppe den lange vandring af forskellige årsager.

Annonce

Pitstop til Havnens dag

Masterne fra lystbådene i Egå Marina kom til syne omkring klokken 13.30 og signalerede, at nu var turen halvvejs tilendebragt.

Den første del af gåturen var en skøn rute gennem skoven syd for byen med en afstikker ud på Den Uendelige Bro. Derefter førte den os ud langs havnen, hvor vores gåtur kun blevet afbrudt af enkelte lyskryds. Ikke at det betød noget, for lørdag i dejligt vandrevejr var tiden ikke afgørende.

Min ældste søn, Asger på 21 år, og jeg fik selskab af to studieveninder fra medicin, som tidligere har været i Australien på vandreture, Christina Winther og Sarah Krarup. Den ene af pigerne var nødt til at skifte sko undervejs på grund af vabler, men ellers gik det fint.

Undervejs var det hele tiden været muligt at "stå af" ruten og tage bussen tilbage til Aarhus, og det havde cirka en fjerdedel af deltagerne gjort, da vi nåede Egå - inklusive sønnike. Denne skribent gik dog videre sammen med Henrik Mikkelsen og resten af gruppen, og vi nåede målet i Kalø Vig kl. 18.20. Trætte og glade.

Vandrene fordelte sig over adskillige hundrede meter gennem Marselisskoven. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce