Annonce
AGF

Stiftens startopstilling til AGF-kampe: Et kig ind i maskinrummet

Annonce

Noget af det mest læste stof på stiften.dk – og i papiravisens spalter – er karaktergivningen af AGF-spillerne efter hver Superligakamp.

Det er ofte tal, vurderinger, der deler vandene blandt fans og sponsorer og de mere neutrale stadiongængere, og som derfor også danner grobund for en heftig debat på sociale medier og henover kantinebordet i frokostpausen dagen derpå.

Spillede Bundu virkelig så dårligt? Hvorfor får Amini ikke en højere karakter? Hvordan kan de give målmanden et 7-tal? Og så videre.

Det er sportsredaktionens to faste AGF-reportere – Kim Robin Graahede og Dennis Bjerre Christiansen – der i kølvandet på de 90 minutter vurderer hver af de 11 spillere i startopstillingen samt dem, der kommer ind fra bænken og får mere end en halv time på banen.

Og det sker efter den gældende 7-trins-skala, der jo strækker sig fra -3 og til det ultimative 12-tal.

Men hvad ligger journalisterne egentlig til grund for de karakterer, som spillerne ifølge dem selv aldrig læser, men alligevel altid er up to date på, når man går dem lidt på klingen?

Det er naturligvis en rendyrket subjektiv vurdering, der blandt andet også tager udgangspunkt i den enkelte spillers erfaring, bundne taktiske opgaver, skadeshistorik, arbejdsbetingelser i det givne opgør, kvaliteten af modstanderen og meget mere. Altså lidt af det hele.

For eksempel: En debutant som Magnus Anbo vil blive bedømt som den unge, uprøvede debutant han er, mens der naturligvis ligger helt andre forventninger om at gå forrest til rutinerede navne som Niklas Backman og Patrick Mortensen. Og sådan er det hele vejen rundt.

Men hvor meget ser I overhovedet af kampen, når I også skal skrive undervejs, liveblogge og alt muligt andet?

Vi ser ikke alt, og det er derfor vi altid er to til at dække en AGF-kamp for avisen. Så hvis den ene sidder med hovedet ned i tastaturet, kigger den anden altid ned på banen.

Det ligger på rygraden.

Især til de sene aftenkampe, hvor der er kort tid til deadline, og der nærmest skal afleveres stof til både net og print på slutfløjtet, er det nødvendigt undervejs både at skrive og hente billeder fra fotograferne og snakke med dem, der redigerer avisen.

Her tager den ene journalist sig typisk af karaktererne og kampanalysen, som bliver afleveret lige efter slutfløjtet, mens den anden laver en kort artikel til stiften.dk om kampens udfald, hvorefter begge går ned i mixed-zone og laver interviews med spillere og trænere.

Herefter vil der typisk til en kamp, der begynder klokken 19.00, være godt tyve minutter tilbage til at skrive de artikler, der skal nå med i trykpressen til papiravisen.

Det skal gå lidt tjept. Derfor sniger der sig også fejl ind her og der. Og derfor er der også nuancer i karaktergivningen, der går tabt, hvorfor det først og fremmest skal ses som et indspark til en videre debat, end en egentlig urokkelig dom.

Typisk leverer vi et opslag (to hele sider) til papiravisen, hvilket består af karakterer, kampanalyse, to citat-historier samt faste elementer som ”dagens detalje” og ”Hva’ så nu?”. Derudover leverer vi en netversion på kampens forløb, en liveblog og – hvis der er tid – flere citat-historier end dem, der kommer i avisen.

Er det meget? Er det lidt? For meget? For lidt? Det er øjnene, der ser. Som med karaktererne. Og det er vel i grunden en stor del af charmen ved fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce