Annonce
Navne

Stifter af Barndrømmen fylder 50

Dorthe Foged, direktør for Barndrømmen, fylder 50 år 4. august. Pressefoto: Steen Brogaard
Annonce

50 ÅR:  Stifter og direktør i Barndrømmen Dorthe Foged, Lyngby, tidl. Aarhus, fylder 50 år tirsdag 4. august.

En tennisalbue kan føre til meget, hvis den støder sammen med kreativitet. Konservatorieuddannede Dorthe Foged var kun 22 år, da hun og albuen måtte forlade orgelpulten i Vor Frue Kirke i Aarhus, hvorpå hun kastede sig ud i at arrangere internationale festivaler og koncerter med prins Henrik som protektor.

Fra 2006-2010 var hun den hidtil yngste direktør for Det Danske Kulturinstitut i Storbritannien.

For ti år siden etablerede hun med store fonde og virksomheder i ryggen platformen Barndrømmen, en social-kulturel organisation, der via kunst og kultur arbejder for underprivilegerede børns mulighed for at udvikle deres potentiale. Både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie har deltaget ved Barndrømmens arrangementer.

Siden har hun også fået et børnehjem i Uummannaq, Grønland, op at stå.

For øjeblikket har hun travlt med at arrangere Children Need Arts – Global Summit - et globalt børnetopmøde, der i april næste år finder sted for anden gang. Dronning Margrethe har tegnet mødets logo.

Dorthe Foged er medlem af flere bestyrelser og advisory boards i Danmark og Storbritannien og har på Barndrømmens vegne modtaget den pædagogiske Gerda Prisen i 2015 og er af Femina i 2016 kåret som én ud af 100 kvinder, der inspirerer andre. I 2002 modtog hun Erhvervsministeriets Jantekulturpris som rollemodel for unge iværksættere i kulturelle erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce