Annonce
Indland

Stig Grenov beklager opsigtsvækkende abortkommentar

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
- Det er, som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort, skrev Stig Grenov.

Stig Grenov, Kristendemokraternes formand på orlov, beklager, at han fik formuleret sig "for skarpt" på Twitter.

På det sociale medie skrev han blandt andet i et tweet, at "det er, som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort."

Men det var ren og skær frustration over, at han gentagne gange blev misforstået, forklarer han efterfølgende.

- Når man ser det ude af kontekst, ser man det hele anderledes, og der vil jeg gerne sige undskyld til alle de kvinder og mænd, der kunne opfatte det som et spark i ansigtet. Det var ikke tilsigtet, det var en del af en større sammenhæng, og jeg skrev det i frustration, siger han.

Han forklarer, at han skrev kommentaren, efter at flere på det sociale medie bevidst havde forsøgt at misforstå partiets politik. Stig Grenov er i øjeblikket sygemeldt med stress fra posten som partiformand til efter folketingsvalget 5. juni.

For over et årti siden skiftede Kristendemokraterne politik på området og gik væk fra at kæmpe for at afskaffe fri abort.

I stedet ønsker partiet obligatorisk rådgivning. Alle, der tænker på at få foretaget en abort, skal have lægefaglig oplysning, socialfaglig rådgivning og ret til psykologhjælp efterfølgende.

- Jeg blev eddike træt og tosset af alle dem, der ikke vil høre, hvad det er vi vil, men bliver ved med at høre, hvad det er, vi ikke vil. Og de kommer ikke selv ind i kampen, siger Stig Grenov.

Fungerende partiformand, Isabella Arendt, beklager også kommentaren.

- Det var selvfølgelig dumt, det er ikke rigtigt, det skal vi selvfølgelig ikke skrive, men der sker fejl i en valgkamp, og det her var en af dem. Vi beklager, siger hun.

En anden kommentar, der vakte opsigt, var da Kristian Andersen, Kristendemokraternes kandidat i Vestjylland, sagde, at han er imod fri abort og altid har været det.

- Jeg er helt åben omkring, at jeg altid har været imod den frie abort. Så kan det godt være, at nogen føler trang til at tale ned på det synspunkt, sagde han til TV Midtvest.

Partiets fungerende formand forklarer, at der er plads til forskellige holdninger i partiet, der blev stiftet i 1970 på en modstand mod pornoens frigivelse og mod fri abort som mærkesager.

- Der er plads til i KD, at kandidaterne har forskellige holdninger. Ligesom der er plads til i Venstre, at borgmestre går ud og modsiger Lars Løkkes (statsminister, red.) sundhedsreform. Vores politik står fast, vi indfører ikke et forbud mod abort, siger Isabella Arendt.

Hun mener ikke, der er noget underligt i, at Stig Grenov skal undskylde sin kommentar, mens Kristian Andersen får lov til at stå ved sin.

- Kristian Andersens kommentar er, at han personlig er imod fri abort. Stigs kommentar er noget, Stig ikke mener. Det er ikke noget, jeg siger, Stig skal undskylde. Det er noget, Stig undskylder, siger Isabella Arendt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce