Annonce
Aarhus

Stigning af børn i nødpasning i Aarhus Kommune: - Vi har altid plads til børnene

Der vil altid være plads til børnene i nødpasning i Aarhus Kommune ifølge Tina Degn Rasmussen, kontorchef for børn og unge i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Der er kommet over 200 flere børn i nødpasning i Aarhus Kommune siden mandag i sidste uge.

AARHUS: På lidt over en uge er der kommet over 200 flere børn i nødpasning i Aarhus Kommune.

Det sker på baggrund af en ny bekendtgørelse for nødpasning og forlængelsen af restriktionerne fra regeringen i mandags.

Man skal dog ikke være bekymret over stigningen af børn i nødpasning ifølge Tina Degn Rasmussen, kontorchef for børn og unge i Aarhus Kommune.

- Som tiden går, er der flere og flere, der af forskellige årsager, har brug for pasning. Det kan være fordi forældre bliver kaldet på arbejde eller af andre grunde har svært ved at passe børnene - det kan være børn med særlige behov eller særlige forhold i hjemmet. Det er ikke noget problem. Vi afvejer aldrig behov for pasning op imod smittefare. Vi har altid plads til børnene. Hvis ikke, der er plads i de nødpasninger, vi har. Så har vi mulighed for at åbne op for vores beredskab. Vi sørger for at sprede børnene ud, så de ikke samles mere end 10, siger Tina Degn Rasmussen.

En anden bekymring kan være for de udsatte børn, der enten selv har problemer eller kommer fra hjem med problemer. Det tager den nye bekendtgørelse dog højde for, hvilket har været medvirkende til stigningen af børn i nødpasning.

- Fra tirsdag, hvor bekendtgørelsen om nødpasning blev vedtaget, har der været en stigning på over 100 børn i nødpasning, hvoraf en del af dem er børn med særlige behov. Vi har øje på dem rundt om i de lokale områder og samarbejder på tværs med forældrene selv, socialforvaltningen og PPR for at finde gode løsninger, siger Tina Degn Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce