Annonce
Aarhus

Stigning lægger pres på universitetshospitalet: Supersygehus inddrager sengepladser til corona-smittede

Aarhus Universitetshospital inddrager fra mandag pladser og personale fra andre afdelinger til covid-19 patienter. Foto: Jens Thaysen
Flere corona-smittede bliver indlagt, og Aarhus Universitetshospital forventer yderligere pres på pladserne. Derfor øges kapaciteten for covid-19 patienter på to centrale afdelinger.
Annonce

AARHUS: Det er ingen hemmelighed, at antallet af corona-smittede den seneste tid har taget et skridt i den forkerte retning. Det har betydet, at også Aarhus Universitetshospital gennem de seneste uger har fået indlagt flere patienter, der er smittet med corona eller har mistanke om at være det.

På grund af det stigende antal smittede i befolkningen forventes antallet af indlagte også at fortsætte med at stige.

- Vi forventer, at den fortsætter i hvert fald lidt endnu. Derfor er vi nu på et antal, som betyder, at vi har brug for flere senge og mere personale til at behandle patienter med covid-19, forklarer lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen.

Annonce

Rettidig omhu

Der er ikke tale om nogen dramatisk stigning, understreger Jørgen Schøler Kristensen og lige nu er presset ikke voldsomt på Aarhus Universitetshospital.

- Men vi følger løbende med i data omkring covid-19, så vi ved, hvornår vi får brug for at udvide kapaciteten. Så der er tale om rettidig omhu, siger direktøren.

Aarhus Universitetshospitals beredskab til covid-19 er opdelt i 6 faser, og kan skabe i alt 72 sengepladser og 29 intensivpladser til indlagte med covid-19. Øgningen af sengepladser til covid-19 muliggøres ved, at andre afdelinger nedsætter aktiviteten og frigør læger, sygeplejersker og sekretærer til at arbejde i de afdelinger, som modtager covid-19 patienter.


Forventningen er, at vi ikke for nuværende kommer til at lave aflysninger, men at det ikke kan afvises, hvis situationen forværres.

Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør


Afdelingen for Infektionssygdomme skifter til fase 1 og går fra 8 til 12 senge til covid-19 patienter mandag morgen, og tirsdag morgen øger Akutafdelingen kapaciteten til patienter, hvor der er mistanke om covid-19, fra 6 til 12 senge. Lige nu er vurderingen ikke, at beredskabet skal øges på Intensiv.

- Det er ikke sikkert, at vi får brug for alle ekstra pladser, men vi ved, at vi får brug for flere, siger Jørgen Schøler Kristensen.

Annonce

Efterslæb fra foråret

Samtidig med at pladser bliver øremærket covid-19 patienter, overføres personale fra andre afdelinger.

Universitetshospitalet har længe kørt på fuld kraft, men har stadig et efterslæb af udsatte behandlinger fra foråret, hvor ekstra afsnit også var indrettet til corona-smittede. Jørgen Schøler Kristensen kan ikke afvise, at det også denne gang kan komme til at betyde nye aflysninger af behandlinger og operationer, når hospitalet inddrager sengepladser og personale til corona-smittedepersonale.

- Det presser os selvfølgelig, når vi nu skal afsætte personale til covid-19 patienter, men vi er nødt til at tage os at det akutte. Forventningen er, at vi ikke for nuværende kommer til at lave aflysninger, men at det ikke kan afvises, hvis situationen forværres, siger den lægefaglig direktør, der dog understreget, at personalet tidligere har udvist stor fleksibilitet og velvilje til at yde ekstra, da der var nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce