Annonce
Østjylland

Stilhed før storm: Lokale lynteststeder oplever påskepresset forskelligt

Poderne i Falcks testcenter i Arena Randers er allerede begyndt at kunne mærke trykket fra randrusianere, der skal have friske, negative coronatests for at kunne møde på studie, job og gå til frisør efter påske. Foto: Lars Rasborg
Med udsigten til den næste fase af samfundets genåbning på tirsdag, har Falck allerede nu oprustet bemandingen på de lokale lynteststeder i og omkring Randers. Vi tog ud for at se, hvor travlt der var på teststederne dagen før påskens store testdag.

Randers/Auning: - Det gælder om at komme tidligt, for før ellers ryger man ind i for lang ventetid.

Den kække, velmente bemærkning til avisens udsendte kommer fra en ældre, netop coronatestet herre, der øjeblikket efter sætter sig ind i sin bil og forlader parkeringspladsen ved Auning Idræts- og Kulturcenter i Norddjurs Kommune.

Og avisens udsendte må give ham ret.

Allerede lidt før klokken 11 lørdag formiddag gik køen ved Falcks testcenter i Auning Idræts- og Kulturcenter helt ud på gaden foran bygningen. Der gik cirka 35 minutter fra det tidspunkt, hvor avisens udsendte trådte ind i køen, indtil hele podningsprocessen var afsluttet. Foto: Lars Rasborg

For selvom Falcks lokale lyntestcenter i Auning officielt først åbner klokken 11.00 i disse påskedage, så har de første altså allerede været igennem testmøllen, selvom klokken kun er 10.53. Og køen ind til poderne er allerede op mod en halv time lang.

Annonce

En del af rutinen

Blandt de ventende står parret Jan Bruun og Charlotte Stumpe sammen med sønnen Alexander, datteren Maria og dennes kæreste, Anders Thomsen. De har sammen taget turen til det lokale testcenter som forberedelse på netop den genåbning, der venter tirsdag morgen.

- Man vænner sig jo til det. Det er ikke anderledes, end det var med mundbindet, siger Jan Bruun om udsigten til at skulle testes oftere for at kunne tage del i den næste genåbningsfases tilbud og aktiviteter.

Og svigersønnen Anders Thomsen stemmer i.

Hovedparten af familien Bruun Stumpe og svigersøn Anders Thomsen var blandt de borgere, der lørdag formiddag stod i kø for at få en frisk coronatest for at kunne møde på studie, job og gå til frisør efter påske. Foto: Lars Rasborg

- Nu har jeg fået taget to tests om ugen i snart en måned for at gå i skole. Det gør mig ikke noget, det bliver bare en del af rutinen, siger han, alt imens en henviser og tre podere har travlt med at gøre deres for at holde den let voksende kø nede.

- Vi vidste godt, at der ville blive travlt i de her dage. Det er også derfor, vi er gået op fra at være to podere til at være fire, siger Falck-poder Nicklas Lyngby Pedersen, mens han drejer en kort vatpind rundt og rundt og rundt i først det ene og dernæst det andet af avisens udsendtes næsebor.

Falck-poder Nicklas Lyngby Pedersen har fået flere kolleger i Falcks lyntestcenter i Auning. Men ventetiden for borgere, der skal have en frisk coronattest, var lørdag formiddag stadig på en god halv time. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Lavtryk på Flyvervej

Falcks mandskabsoprustning frem mod næste genåbningsfase har - ligesom i Auning – også gjort sig gældende i Randers. Både i lyntestcentret i beboerhuset på Flyvervej i nordbyen og i Arena Randers.

På Flyvervej har oprustningen betydet, at der nu er tre podere i stedet for de hidtidige to. Men ifølge Darin Fawaz, der arbejder på stedet, har der endnu ikke rigtig været kritisk brug for den ekstra arbejdskraft.

- Det har faktisk været ret stille i de sidste par dage. Men vi satser på, at det kommer til at ændre sig i løbet af i morgen (søndag, red.), siger hun.

Annonce

Fra 10 til 16 podere

Noget anderledes ser det ud i Arena Randers, hvor trykket fra borgere, der vil podes inden tirsdagens genåbning, allerede så småt begyndte at kunne mærkes i løbet af lørdagen.

Derfor er der blevet rykket rundt på podestationerne, så der i stedet for at være fem nu er otte borde placeret på teststedet.

En omrokering af bordene i Arena Randers har gjort det muligt at hæve antallet af podningsstationer fra 10 til 16 her i påsken. Foto: Lars Rasborg

- Det giver os muligheden for at have 16 podere i gang i stedet for de 10 podere, vi ellers har haft. Lige nu er der 12 podere i gang, og de kan nogenlunde holde køen nede. Men hvis der kommer mere tryk på, så ventetiden ryger op over 30 minutter, så har vi nu mulighed for at kalde flere podere ind, siger koordinator Victor Thriege Sønksen.


Lige nu er der 12 podere i gang, og de kan nogenlunde holde køen nede. Men hvis der kommer mere tryk på, så ventetiden ryger op over 30 minutter, så har vi nu mulighed for at kalde flere podere ind.

Victor Thriege Sønksen


 - Det gik hurtigt. Det tog ikke meget mere end fem minutter, og jeg synes, at det giver en form for tryghed at blive testet, lyder det fra 15-årige Karoline Revsbech (th), da hun og veninden Victoria Kjeldsen runder lyntestcentret ved Arena Randers lørdag lidt over middag. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

To veje bliver spærret

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce