Annonce
Aarhus

Stilladsarbejdere i Aarhus med markant melding: - Frit fagforeningsvalg? Ikke hos os

Århus Stilladsarbejderklub har lidt over 100 medlemmer. Arkivfoto
Århus Stilladsarbejderklub indkalder nyansatte stilladsarbejdere til en samtale. Under samtalen siger stort set alle ja til at medlemskab af klubben og 3F. Stilladsarbejderne har et effektivt virkemiddel, hvis en nyansat i branchen ikke vil organisere sig.

AARHUS: Frit fagforeningsvalg? Ikke hos os.

Sådan lyder den klare melding fra Århus Stilladsarbejderklub under fagforbundet 3F.

Stilladsarbejderklubben har en fast procedure ved ansættelser. Den betyder, at en nyansat stilladsarbejder altid får en grundig introduktion til stilladsarbejderklubben og fordelene ved at indgå i det faglige fællesskab.

På den baggrund vælger den ny kollega stort set altid at organisere sig i stilladsklubben og 3F.

- Det er sket et par gange, at en nyansat har sagt nej til at melde sig ind i stilladsarbejderklubben. Så rejser alle medlemmer af klubben sig og går. Så er det op til arbejdsgiveren at vælge mellem den ny og ikke organiserede ansatte og resten af flokken. I stilladsbranchen holder vi fast i vores fælles beslutning om, at alle er medlemmer af den samme fagforening. Det er vores beslutning, og den kommer hverken lovgivning, Liberal Alliance - eller for den sags skyld 3F - til at lave om på, siger formand Jacob Jespersen fra Århus Stilladsarbejderklub.

Annonce

Det er sket et par gange, at en nyansat har sagt nej til at melde sig ind i stilladsarbejderklubben. Så rejser alle medlemmer af klubben sig og går. Så er det op til arbejdsgiveren at vælge mellem den ny og ikke organiserede ansatte og resten af flokken.

Jacob Jespersen, Århus Stilladsarbejderklub.

Stærkt fællesskab

Flere gange i denne uge har bagagemedarbejdere i SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn nedlagt arbejdet på grund af en faglig strid.

Den skyldes, at en medarbejder ansat som vikar i bagagehåndteringen har valgt at være medlem af en anden fagforening end 3F.

Medarbejderen har nægtet at bøje sig for sine kollegaers krav om at melde sig ind i 3F, og en lydoptagelse har afsløret trusler med vikaren.

Jacob Jespersen har ikke hørt lydoptagelsen, og han har derfor ingen mulighed for at forholde sig til truslerne. Men han er sikker på, at der i rigtigt mange brancher eksisterer en form for pres og sanktioner for at fremme organisering i fagforbundet med overenskomst på området.

- For os i Århus Stilladsarbejderklub er det afgørende, at vi i et stærkt fællesskab fastholder arbejdsvilkår opnået gennem mange års arbejdskamp og overenskomster. Det kræver, at alle er organiseret hos det fagforbund, der har vores overenskomst og i den klub, som er rammen om vores fællesskab. Med den individualisering og opsplitning man ser på arbejdsmarkedet i dag, bliver vores stærke faglige organisering vigtigere end nogensinde, understreger Jacob Jespersen.

Frit fagforeningsvalg

I Danmark står det som udgangspunkt frit for enhver, hvilken fagforening vedkommende vil melde sig ind i.

Samtidig faldt der i 2006 en EU-dom, der giver lønmodtagere ret til at organisere sig i de såkaldte gule fagforeninger som Krifa.

Jacob Jespersen kan godt se, at Aarhus Stilladsarbejderklubs krav om 100 procent organisering kan virke voldsomt.

- Men vi har kollegerne imellem taget en demokratisk beslutning om, at vil man bygge stilladser i Aarhus, så er man organiseret i 3F og Århus Stilladsarbejderklub. For os er demokratiet i en forening også omfattet af retten til at organisere sig og sætte spilleregler op for området, forklarer formanden.

Der er ikke frit valg af fagforening hos Århus Stilladsarbejderklub. Formanden peger på, at der skal være fælles front i kampen for at optimale arbejdsvilkår. Arkivfoto
Århus Stilladsarbejderklub er kendt som en fagligt aktiv organisation. Her er medlemmer i gang med en protestaktion. Arkivfoto: Morten Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce