Annonce
Aarhus

Stiller ikke op til næste kommunalvalg: Rådmand siger farvel til byrådspolitik

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har besluttet sig for ikke at genopstille til kommunalvalget i november. Arkivfoto: Axel Schütt
Jette Skive genopstiller ikke til kommunalvalget i november og dermed skal DF se sig om efter en ny spidskandidat. Jette Skive stopper dog ikke i politik, men stiller op til Regionsrådet.

AARHUS: Jette Skive har siddet i Aarhus Byråd siden 2010 og har været siden 2014 siddet på den tunge post som rådmand for ældreområdet.

Men når året går på hæld slutter den del af hendes politiske karriere. Rådmanden for Sundhed og Omsorg har besluttet, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget til november.

Det oplyste hun sent tirsdag aften i en pressemeddelelse.

Annonce

- Jeg sagde allerede efter valget i 2017, at det her blev min sidste periode i Århus Byråd. Jeg har brugt den seneste tid på at tænke grundigt over det, og mærke efter, om det nu også var den rigtige beslutning. Og det er det. 2020 har været et mærkeligt år med corona og et stort fokus på ældreområdet. Men jeg er glad for, at byrådet har bakket op om min plan for en ny organisering af ældreområdet, og at der for første gang i mange år blev tale om et reelt økonomisk løft af ældreområdet ved budgetforhandlingerne sidste år, lyder det fra Jette Skive.

Det seneste år har coronapandemien sat sit aftryk på ældreområdet, der dog også har været meget præget af sagen om plejehjemmet Kongsgården efter TV 2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Flytter fra byen

Den 69-årige rådmand siger ikke bare farvel til byrådet, men også til Aarhus. Jette Skive vil realisere en gammel drøm om at flytte til Silkeborg-egnen.


Jeg tror også, at det vil være et godt fornyelsessignal at stille med en ung kandidat i spidsen i Aarhus

Jette Skive (DF), byrådspolitiker i Aarhus


Men selv om Skive siger farvel til byrådet i Aarhus, siger hun ikke nødvendigvis farvel til politik.

Jette Skive afslører, at hun vil stille op til Regionsrådet i Region Midtjylland, som hun var medlem af, indtil hun blev rådmand i Aarhus :

- Efter flere opfordringer vender jeg nu tilbage til der, hvor mit politiske liv startede. I mine knap otte år som Rådmand for Sundhed og Omsorg og i kraft af min udvalgsformandspost i KL, har jeg fået et godt blik for, hvor samarbejdet mellem regionerne og kommunerne halter. Vi står over for både en sundhedsreform og en nærhedsreform, og det arbejde vil jeg meget gerne være en del af i Regionsrådet, lyder det fra rådmanden.

Som sin afløser peger Jette Skive på partiets første-suppleant, 27-årige Jakob Søgaard Clausen, som spidskandidat, da hun mener, der er brug for et generationsskifte i DF's byrådsgruppe.

- Jakob har været med længe og er godt inde i sagerne. Jeg er sikker på, at han kan fylde skoene godt ud, og jeg tror også, at det vil være et godt fornyelsessignal at stille med en ung kandidat i spidsen i Aarhus, lyder det fra Jette Skive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce