Annonce
Danmark

Stine og Mathias efter oplevelse med Dancenter: - Det er sidste gang, vi lejer sommerhus der

Det var første og sidste gang, at Mathias Winther og Stine Jensen lejer et sommerhus hos Dancenter, og de er begge bekymret for, om turister får samme kolde og dårlige oplevelse som dem, når de holder ferie på Langeland. Foto: Catrine Madelaire. 
Stine Jensen og Mathias Winther ville støtte lokalt og lejede derfor et sommerhus via Dancenter på Langeland. Men det fortryder de efter en meget kold oplevelse og ifølge dem ringe hjælp og forståelse, og parret frygter, at turister får samme oplevelse, når de besøger Langeland. Dancenter beklager oplevelsen.

Rudkøbing/Ristinge: Et koldt sommerhus, der ikke kunne varmes ordentligt op. Og meget lidt hjælp at hente. Det var oplevelsen for en lille familie bestående af Stine Jensen, Mathias Winther og deres søn, Linus, på fire måneder, da de skulle holde en weekend fri i et sommerhus ved Ristinge Strand lejet gennem Dancenter.

Da de kom til huset fredag eftermiddag, viste termometeret 8,8 grader, fortæller Stine Jensen til Fyns Amts Avis.

- Vi tænder for varmen og tænker, at der bliver varmt i løbet af et par timer, men vi kan se, at det næsten ikke hjælper.

Annonce

Familien bor i Rudkøbing, men for at undgå at tage tværs over landet i en coronatid og for at støtte lokalt, havde de valgt at leje et sommerhus på Langeland hos dancenter, der udlejer 94 huse på Langeland.

Parret tændte også op i brændeovnen i det 94 kvadratmeter store hus og ringede efter Stine Jensens far, der kom med brænde og en varmeblæser. Det hjalp lidt i stuen, men ikke i de andre værelser eller på badeværelset.

- Om aftenen sad vi alle sammen i overtøj og pakket ind i tæpper og dyner i stuen. Vi måtte placere vores barn på en dyne på gulvet mellem brændeovne og varmeblæseren for at holde ham varm, siger Stine Jensen.

Da parret ankommer fredag eftermiddag 15. januar, er temperaturen 8,8 grader. Lørdag morgen er den steget til 13 grader. Mellem brændeovnen og radiatoren kan parrets dreng, Linus, holde varmen. Mathias Winther står i baggrunden med sweater og hue på. Privatfoto.

Parret forsøgte at finde et telefonnummer til et døgnberedskab hos Dancenter, men de kunne kun finde et nummer, der meldte lukket kl. 19.

- Vi kunne selvfølgelig have ringet lige så snart, vi kom, men vi ville lige give det en chance, siger Mathias Winther, der er selvstændig som personlig træner, mens Stine Jensen arbejder på psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus.


Vi måtte placere vores barn på en dyne på gulvet mellem brændeovne og varmeblæseren for at holde ham varm.

Stine Jensen


Jem og Fix

Lørdag morgen var temperaturen nået op på 13 grader i stuen, men sove- og badeværelse var lige så kolde, som da de kom.

- Vi frøs hele natten. Det er jo ikke et lille firma, så man må forvente, at de har et beredskab, siger Mathias Winther.

Kl. 10 lørdag var telefonerne hos Dancenter åbne igen, og parret fik hul igennem, men det var en skuffelse, fortæller Stine Jensen.

Stine Jensen med parrets fire måneders gamle dreng klædt på til de lave temperaturer i sommerhuset. Privatfoto.

- Det handler mest om den modstand, vi møder, da vi ringer, siger hun og nævner, at  Dancenter har oplyst dem om, at der skal være 15-17 grader, når man ankommer i vintermånederne.

- Vi fortæller, at her stadig er virkelig koldt, at vi har en baby med, og at vi simpelthen ikke kan være i det. Og så foreslår vi, at vi enten får pengene retur og tager hjem, eller at vi kan blive omplaceret til et andet hus, der kan varmes op. Men vi fik at vide, at det slet ikke var en mulighed, fortæller Stine Jensen.

Parret fik også meldingen, at det var ærgerligt, at Jem og Fix ikke havde åbnet, for ellers kunne Dancenter købe et varmeapparat der. Mens snakken går over telefonen, får den ansatte øje på en olieradiator, som hun tilbyder kan bringes ud til parret.

Annonce

Ikke realistisk

Men en olieradiator til at varme hele huset op er ifølge parret ikke realistisk.

- En olieradiator i sig selv kan være fin nok, men ikke til 94 kvadratmeter, siger Mathias Winther.

- Vi siger i telefonen, at det ikke er realistisk at varme huset op med den. Hvis vi skal nå at have lidt ud af det, så nytter det ikke noget, supplerer Stine.

Lørdag formiddag var parret indstillet på at tage hjem.

- Der var vi nået til, men vi valgte først at gå en tur ved vandet, som var grunden til, at vi havde lejet hus ved Ristinge. Men så bliver vi ringet op af en servicemedarbejder, der var rigtig sød og kom med tre radiatorer. Hun kunne heller ikke finde termostaten på badeværelset, lyder det fra Stine Winther.

- Hun bekræftede os i, at der var rigtig koldt, siger Mathis Winther, og begge er enige om, at det var rart at møde anerkendelse.

Annonce

Dancenter beklager

Hos Dancenter vil man ikke stille op til et interview om episoden, men service- & driftschef, Kaye Rosengaard, skriver i en mail:

- Det er naturligvis beklageligt, at parret har haft en ærgerlig oplevelse i et af vores sommerhuse, står der i svaret, der også pointerer, at Dancenter altid bestræber sig på at opretholde et højt service- og kvalitetsniveau, men desværre ikke har mulighed for at stå til rådighed alle døgnets timer.

- Vi er dog tilgængelige både aftener og weekender, og det pågældende lokalkontor rykkede ud med varmeapparater, så snart vi modtog henvendelsen om det kølige hus, står der i mailen.

Kaye Rosengaard skriver desuden:

- Vi tilstræber, at vores feriehuse har en jævn minimumstemperatur hele året rundt, men der kan naturligvis ske fejl, og dem vil vi altid bestræbe os på at udbedre i samarbejde med vores gæster og det pågældende lokalkontor. Vi har siden dialogen med lejerne besluttet at hæve varmegraderne i det pågældende hus, så det ikke tager helt så lang tid at varme op næste gang.

Annonce

Første og sidste gang

Parret har fået tilbud et nedslag på 20 procent af prisen på 1400 kroner for sommerhuset eller et gavekort med procenter på, hvis de vil booke sommerhus gennem Dancenter en anden gang.

- 20 procent svarer til det, vi har brugt på ekstra brænde. Det er ikke nok. Og vi kommer ikke til at bruge dem igen, lyder det fra Mathias Winther.

- Vi spildte halvanden dag og føler, at hele weekenden har været enormt bøvlet, lyder det fra Stine Jensen, der samtidig er bekymret for, om det er den oplevelse, som turister også får, når de skal holde ferie på Langeland.


Vi tilstræber, at vores feriehuse har en jævn minimumstemperatur hele året rundt, men der kan naturligvis ske fejl.

Kaye Rosengaard, service- og driftschef, Dancenter


- Er det den måde, man behandler turister på herovre? spørger hun.

- Lad os sige, vi kom fra Jylland og ikke havde familie her. Så havde vi frosset endnu mere. Vi lod en stak brænde stå, hvis der skulle komme nogen efter os, siger Mathias Winther.

Mathias Winther og Stine Jensen er bekymret for, om Langelandske turister får samme negative oplevelse, som de selv har haft. De fandt en anmeldelse fra en tidligere gæst, som bekræftede deres bekymring. Privatfoto.

Service- & driftschefen beklager, at parret ikke har mod på Dancenter endnu en gang.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at hændelsen har resulteret i, at parret ikke længere ønsker at leje gennem Dancenter, skriver han til avisen.

Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Danmark

Ufarlig bakterie kan stoppe verdens mest effektive dræbermaskine

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Østjylland

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Sport

Aarhus Fremad og Brabrand spiller lige op med de økonomiske muskelhunde: Useedede på bankkontoen, men klare i spyttet på banen

Annonce