Annonce
Aarhus

Stjernearkitekt indvier ikon-byggeri på Aarhus Ø

De 21 badehuse foran AARhus på Aarhus Ø er færdige, og der bliver mulighed for at kigge indenfor i dem, når der er officiel indvielse af AARhus 24. juni.Foto: Axel Schütt
Arkitekten bag AARhus-byggeriet, Bjarke Ingels, taler ved indvielsen af boligprojektet ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Dagen byder også på åbning af Domkirkens badehus-filialer, på kig ind i det nye teater og rundvisning blandt kunstværker i opgangene ved Bassin 7.

AARHUS: Beboerne er flyttet ind, badehusene er færdige, og teatret står klart til børneteateret Gruppe 38.

Nu mangler så bare den officielle indvielse af det nyeste flagskib på Aarhus Ø – AARhus, der er tegnet af stjernearkitekt Bjarke Ingels.

Den er på vej.

- Mange har spurgt, om ikke vi laver en markering af, at huset nu er færdigt. Og det gør vi så mandag 24. juni, siger Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen er bygherre på AARhus-projektet.

Arrangementet ved Bassin 7 er åbent for alle interesserede. Det bliver skudt i gang kl. 16.30, hvor Bjarke Ingels holder indvielsestalen.

Annonce
Kunstneren Mormor har sammen med kollegaen Daniel van der Noon udsmykket ni opgange i AARhus. Ved indvielsen viser de værkerne frem, og fortæller om dem.Privatfoto

Domkirken åbner badehuse

På dagen er der mulighed for at kigge indenfor i nogle af de små badehuse – aktivitetshuse – der er skudt op mellem AARhus og kajkanten. Blandt andet åbner Domkirken officielt sine to badehuse, der er tænkt som en slags kirkens fremskudte forposter i den nye bydel.

Kirkebadehusene skal fungere som mini sognegårde på Aarhus Ø, hvor beboerne hører under domsognet, der over de seneste ti år har fordoblet indbyggertallet fra 7.500 til 15.000.

Domkirken har købt to af de 21 fritliggende badehuse. Det kommende Scandic-kongreshotel ved Bassin 7 har købt tre, som også bliver vist frem ved indvielsen.

Et kig indenfor bliver der også lejlighed til i den lave teaterbygning lige ved siden af AARhus. Endnu er børneteateret Gruppe 38 ikke flyttet ind, men ved indvielsen viser teateret sin kommende lokalitet frem.

Kunst i opgangene

Ni opgange i AARhus er udsmykket med værker malet af kunstnerne Mormor – med det borgerlige navn Kristian Bruun Djurhuus – og Daniel van der Noon. Kunstnerne viser selv værkerne frem og fortæller om deres tilblivelse.

- Billederne er lavet i samarbejde med beboere i AARhus på den måde, at Daniel og jeg holdt en workshop sammen med dem, hvor vi bad dem om at fortælle om deres liv, og om hvad der er vigtigt for dem. Alt muligt af det, de fortalte, er med i billederne – i detaljerne, fortæller Mormor og fortsætter:

- Vi har lavet det sådan, at værket i den enkelte opgang afspejler det, opgangens beboere har fortalt om.

Rune Kilden håber, at mange vil lægge vejen forbi Bassin 7 på indvielsesdagen og lover øl og pølser til de første 1.000 gæster.

AARhus - det nye ikon-byggeri på Aarhus Ø - bliver indviet mandag 24. juni. Indvielsestalen holder arkitekten bag, Bjarke Ingels.Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce